loading
close
SON DAKİKALAR

Oğuz Kaan Salıcı'dan CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı öncesi adaylık ve liste açıklaması geldi

Oğuz Kaan Salıcı'dan CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı öncesi adaylık ve liste açıklaması geldi
Tarih: 19.09.2025 - 19:42
Kategori: Siyaset

CHP içindeki muhalefeti temsilen bir liste çıkaracağı öne sürülen ve aday olup olmayacağı tartışılan Oğuz Kaan Salıcı'dan açıklama geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 22. Olağanüstü Kurultay'ını 21 Eylül Pazar günü Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenleyecek. CHP'nin İstanbul delegeleri ve doğal delegelerin oy kullanmayacağı olağanüstü kurultayda genel başkan olmak üzere 60 kişiden oluşan Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri hakkında ayrı ayrı güven oylaması yapacak. Ardından genel başkan ile PM ve YDK'nin asıl ve yedek üyeleri seçimine geçilecek.

YSK itirazı reddetti

CHP'li bir delege, 21 Eylül Pazar günü yapılacak 22. Olağanüstü Kurultayı'nın iptali talebi "tam kanunsuzluk" iddiasıyla Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşındı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) pazar günü yapılacak 22. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için yapılan başvurusunun reddedildiğini açıkladı. Bununla birlikte, 21 Eylül'deki kurultayın yapılması için hiçbir engel kalmadı.

Oğuz Kaan Salıcı’dan liste açıklaması

CHP içindeki muhalefeti temsilen bir liste çıkaracağı öne sürülen ve aday olup olmayacağı tartışılan Oğuz Kaan Salıcı'dan açıklama geldi.

"Cumhuriyet Halk Partisi 22. Olağanüstü Kurultayı’nda başını çekeceğim, içinde yer alacağım hiçbir liste hazırlığımız olmayacaktır

"Almış olduğum bu karar ne bir vazgeçiş ne kabulleniştir. Bu, Partimizi şahsi hırslardan ve gereksiz gerilimlerden koruma iradesidir" diyen Salıcı, "Partimiz bir yönetim kriziyle karşı karşıya bırakılmış, yargı müdahalelerine açık hale getirilmiştir. Her şeye rağmen, başımıza gelen her türlü badireyi Partimizin bütünlüğü içinde ve kararlılıkla aşacağımıza inancım tamdır.

Partimizin bölünmesi beklentisiyle ellerini ovuşturanlar, büyük bir hayal kırıklığına uğrayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınacak güçtedir. “Temiz siyaset, temiz parti, temiz toplum” sloganımız duvarlarımızdan silinmemiştir. Bizim aidiyetimiz Partimizin tarihine, değerlerine, geleneğine ve geleceğinedir."

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Cumhuriyet Halk Partisi 22. Olağanüstü Kurultayı’nda başını çekeceğim, içinde yer alacağım hiçbir liste hazırlığımız olmayacaktır.<br><br>Almış olduğum bu karar ne bir vazgeçiş ne kabulleniştir. Bu, Partimizi şahsi hırslardan ve gereksiz gerilimlerden koruma iradesidir.<br><br>Partimiz bir… <a href="https://t.co/EQ5g1mwm3q">pic.twitter.com/EQ5g1mwm3q</a></p>&mdash; Oğuz Kaan Salıcı (@oguzksalici) <a href="https://twitter.com/oguzksalici/status/1969036138225500555?ref_src=twsrc%5Etfw">September 19, 2025</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Kaynak : istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları