loading
close
SON DAKİKALAR

Okmeydanı yıkılıyor

Okmeydanı yıkılıyor
Tarih: 31.05.2012 - 17:56
Kategori: Yerel

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yıkılıp yeniden yapılacak...

İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkıp yeniden yapacak. İhale süreci tamamlandıktan sonra yüklenici firma ile Ekim-Kasım 2012’de sözleşme imzalamayı hedefleyen İPKB, inşaat sürecini de hemen başlatacak.

876 yataklı genel hizmet hastanesi olarak planlanan yeni hastanenin tüm odaları Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta yatağı tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.

Depremden Bağımsız Hastane
Yeni hastane olası bir depremin hemen ardından kesintisiz servis verebilecek şekilde sismik yalıtımlı olarak yapılacak. Binanın düşeyde zeminle bağlantısının koparılması için yapıların temellerine yerleştirilen ileri teknoloji ekipmanlar vasıtası ile depremlerin neden olduğu kuvvetli yer hareketlerinin yapılar üzerine getirdiği ek yüklerin etkilerini azaltan ve Japonya başta olmak üzere deprem tehlikesi ile karşı karşıya olan gelişmiş birçok ülkede yıllardır başarı ile uygulanan bu yeni teknik aynı zamanda “Depremden Bağımsız Bina” teknolojisi olarak da adlandırılıyor.

Posta

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları