loading
close
SON DAKİKALAR

Oktay Vural: Evren zihniyetinden farkları yok

Oktay Vural: Evren zihniyetinden farkları yok
Tarih: 11.02.2012 - 20:27
Kategori: Siyaset

Vural, kürsünün önüne Türk bayrağı asarak düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı seçimi düzenlemesiyle ilgili "kanunla anayasanın değiştirildiğini" savundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kenan Evren’in anayasayı ilga etmesiyle bugün AKP’nin anayasayı yok sayan Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nu geçirmesi arasında zihniyet açısından bir fark yok" dedi.

Vural, kürsünün önüne Türk bayrağı asarak düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı seçimi düzenlemesiyle ilgili "kanunla anayasanın değiştirildiğini" savundu.

"Bu durumda Anayasa kimi bağlayacak?" diye soran Vural, "AKP’yi bağlamadığı açık. Böylece bir Anayasa darbesi yapılmıştır. Bu, parmak darbesidir. Anayasayı parmaklarla, çoğunluk iradesiyle, değiştirmeden ilga etmektir" dedi.
İçtüzük değişikliği teklifiyle Mecliste muhalefetin sesini kısmak için de "darbe yapılmak istendiğini" öne süren Vural, "Kenan Evren’in anayasayı ilga etmesiyle, bugün AKP’nin anayasayı yok sayan Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu’nu geçirmesi arasında zihniyet açısından bir fark yok. Onun için bunlar aynı sudan içmişler, aynı yoldan geçmişler, aynı yöntemleri kullanıyorlar" diye konuştu.

19 Mayıs ile ilgili genelgenin AK Parti döneminde yayınlandığını belirten Oktay Vural, "Genelgeyi hazırlayanlar kendileri. Başbakan kılavuzunu değiştirsin. Yönetmelik 1981 yılında hazırlandı, genelgeyi siz çıkardınız. Sayın Başbakan yönetmelik ile yönerge arasındaki farkı bilmiyor. Minareyi çalmışlar kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Çıkın açıkça, yüreklice söyleyin. Eleştirileri hazmedemiyorsanız halkın bu bayramları kutlamasına imkan sağlayan uygulamaların devam etmesine imkan sağlayın. İçeriğini nasıl yaparsanız yapın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiasıyla ilgili soruşturmanın iki yılı aşkın süredir devam ettiğini hatırlatan Vural, "İşte size faili meçhul. Suikast yok ise bu iddianın kimler tarafından neden, hangi amaçla yapıldığını bilmemiz gerekiyor. Kim var bunun arkasında?" diye sordu.

Hrant Dink suikastının ardından Ogün Samast’ın yakalanmasıyla ilgili Arınç’ın "O fotoğraf bile başlı başına bir örgüt olduğunu ortaya koyuyor. Türk bayrağının önünde yakalandıktan sonra fotoğrafı görün" dediğini aktaran Vural,Arınç’ın bu sözlerini eleştirdi.

Basın toplantısı yaptığı kürsüye Türk bayrağı asan Vural, "Yarın bir gün ’Türk bayrağı ile fotoğraf çektirmişler, bir örgütü var, örgütsel faaliyet yürütmektedir’ diyerek bizim hakkımızda da suç duyurusunda bulunabilirler" dedi.

-"Yeniden yargılama gündeme gelebilir"-

Yargı reformu paketiyle ilgili bir bir soru üzerine Vural, "Bu yargı reformu değil. Bu paketin içine saklanmış asıl amaç; örgüt üyesi olan PKK’lıları serbest bırakmaktır. Bilerek, isteyerek suç örgütü için suç işleyen birisi örgüt üyesi sayılmayacaktır. Bu kesinlikle bir aftır. Bu af, PKK, BDP ile yapılan pazarlıkların sonucu getirilmiştir. Bu tasarıyı görmedim ama belki yeniden yargılanma konusu tekrar gündeme getirilebilir" diye konuştu.

Vural, Fransa’daki Ermeni tasarısıyla ilgili soru üzerine, "Kanun çıkarsa büyük bir yaptırım olarak ’Büyükelçisi Türkiye’ye çağrılmıştır’ denilecek. Gerçekten büyük yaptırım. Sonra sessiz sedasız geri dönecektir. Öyle bir şey olur mu? Adam gibi yaptırım uygulayacaksan, Senato görüşünceye kadar büyükelçiyi göndermeyeceksin" dedi.

Fransa Senatosunun düşünceyi engelleyen bu anlayıştan geri adım atmasını isteyen Vural, "Bu konuda iktidarıyla muhalefetiyle dimdik ayaktayız" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları