loading
close
SON DAKİKALAR

Oktoberfest başlıyor

Oktoberfest başlıyor
Tarih: 12.02.2012 - 20:34
Kategori: Seyahat

Oktoberfest, her yıl Almanya, Münih'te gerçekleştirilen dünyanın en büyük bira festivalidir.

16 gün boyunca süren partilere dünyanın her tarafından 6 milyon üzerinde kişi katılmaktadır. Partilerde 1.5 milyon galon bira, 200.000 sosis ve 480.000 kızarmış tavuk tüketilmektedir. Festival süresince Almanlar geleneksel kıyafetlerini giymektedir. Oktoberfest, Münih'in en çok ilgi çeken turist etkinliğidir. Her yıl bu etkinlik sayesinde 450 milyon Euro kazanmaktadır. Almanya dışında gerçekleşen en büyük Oktoberfest ise Kanada'daki Alman etnik grup tarafından yapılmaktadır.

Oktoberfest'in tarihi

Oktoberfest 1810 yılının Ekim ayında Bavyera Prensi Ludwig ile Sakson-Hildburghausen Prenses'i Therese'nin evlenmesini kutlamak için gerçekleştirildi. Münih şehri sakinleri şehrin kapılarının önünde düzenlenen 5 günlük festivale davet edilmişti. Oktoberfest'in temel etkinliği ise at yarışlarıydı.

O yıldan bu yana her sene bu olayı anmak maksadıyla düzenlenen Oktoberfest, her yıl daha fazla ziyaretçinin akınına uğradı. İkinci yılında tarım festivali de Oktoberfest'e eklendi. 1818 yılında büyük salıncaklar da getirildi. Her yıl artan bu etkinliklere 1870li yıllarda bira da eklendi. Ardından günümüzdeki bira çadırlarının benzeri koridorlar yapıldı.

Her yıl Oktoberfest etkinliği değişik sebeplerle tarih değişikliği yaşamaktadır. Geçtiğimiz 200 yıl boyunca Oktoberfest genellikle savaş ve kolera salgını nedeniyle tam 24 kez iptal edilmiştir.

Oktoberfest bu yıl 17 Eylül 2011 - 03 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları