loading
close
SON DAKİKALAR

'Okul sütü' Öğrencileri Zehirledi Vali Pisikolojik dedi

'Okul sütü' Öğrencileri Zehirledi Vali Pisikolojik dedi
Tarih: 02.05.2012 - 15:57
Kategori: Eğitim

''Okul sütü projesi'' kapsamında Diyarbakır, Edirne, Kırıkkale, Antalya, Adana, Konya, Samsun ve Sivas'ta dağıtılan sütler çok sayıda öğrencinin zehirlenmesine yol açtı.

Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır, Edirne, Kırıkkale, Antalya, Adana, Konya, Samsun ve Sivas'ta dağıtılan sütler çok sayıda öğrencinin zehirlenmesine yol açtı.

Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır'daki okullarda dağıtılan süt zehirlenmeye yol açtı.

İldeki 4 ilköğretim okulunda, proje kapsamında dağıtılan sütten içen 100'den fazla öğrencide karın ağrısı ve kusma şikayeti görülünce okullara ambulans gönderildi.

Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Dinçer, Diyarbakır’da dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği yönündeki iddiaların üzerine "Sütü daha bugün dağıttık" diye konuştu.

Sivas:

Sivas'ta da çok sayıda ilköğretim okulu öğrencisi, ''Okul Sütü Programı'' kapsamında dağıtılan sütten zehirlendikleri şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kentteki bazı ilköğretim okullarında, dağıtılan sütleri içen öğrencilerde, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ortaya çıktı. Öğrenciler, okullara çağrılan ambulanslar ve öğretmenlerin araçlarıyla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 48, Numune Hastanesi'nde 57 öğrencinin tedavi altına alındığı, Sivas Devlet Hastanesi'nde ise yaklaşık 40 civarında öğrencinin bulunduğu belirtildi. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve çoğunun ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Çocukların rahatsızlanması üzerine Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki süt dağıtımının durdurulmasını kararlaştırdı.

Edirne:

Edirne'de de okul sütünden içen öğrencilerin zehirlendiği öğrenildi. Yusuf Hoca İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yaklaşık 20 öğrenci, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle ambulanslarla okullarından alınarak kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kırıkkale:

Kırıkkale'de ise Dede Korkut İlköğretim Okulu'nda ücretsiz dağıtılan sütlerden içtikten sonra rahatsızlanan 9 öğrenci ile Keskin İlçesi'nde okullarda dağıtılan sütten zehirlendikleri öne sürülen 9 öğrenci kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Hastanede serum takılan öğrencilerin tahlilleri yapılırken, müşahade altında tutuldukları belirtildi.

Antalya:

Antalya'daki Hakkı Tatoğlu İlköğretim Okulu'ndaki 50 öğrenci de, dağıtılan sütten zehirlendi. Zehirlenme şüphesiyle ilköğretim 1'nci sınıf öğrencisi olan 50 çocuk ambulanslar ve okul servisleriyle çevredeki hastanelere götürüldü.

Okulda dağıtılan sütlerin yöredeki bir firmadan alındığı belirtildi.

Adana-Konya:

Adana ve Konya'da da öğrencilerin sütten zehirlendiği belirtildi.

Samsun:

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, dağıtılan sütten içen 8 ilköğretim okulu öğrencisi, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Valiliklerden açıklama

Sivas Valisi: Bozuk olduğu anlaşıldı

Sivas Valisi Ali Kolat, öğrencilerinin sütten zehirlendiği iddiasına ilişkin, "Bozuk süt olduğu anlaşılıyor, arkadaşlarımızın tespitleri öyle" dedi.

Kolat, "Zehirlenme değil de arkadaşlar sanıyorum süt herhalde biraz bozuk. Bozuk süt olduğu anlaşılıyor, arkadaşlarımızın tespitleri öyle. 'Zehirlenme' demeyelim de bozuk sütün, bozuk gıdanın verdiği biraz kısmen psikolojik diyelim, kısmen de rahatsızlık şeklinde ama ciddi bir vaka yok" diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 5 Nisan İlköğretim Okulu'nda süt dağıtım töreninde gazetecilerin, ''Hürriyet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin zehirlendiği'' yönünde iddialar olduğuna ilişkin sorusu üzerine şöyle konuştu:

''Şu ana kadar herhangi bir problem yok. İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz.''

Edirne Valisi Gökhan Sözer ise olaya ilişkin ''Dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma oldu, konuyu araştırıyoruz'' dedi.

Sözer, şunları kaydetti:

''Tüm okullarımızda süt dağıtılıyor. Bugün ilk defa biz de dağıttık. Dağıtılan sütler sonrası bazı öğrencilerde mide bulantısı ve kusma oldu, konuyu araştırıyoruz. Kontrol amaçlı yaklaşık 20 öğrenciyi hastaneye sevk ettik. Sütlerden numune alındı. Öğrenciler aç karnına süt içtikleri için de mideleri bulanmış olabilir. Bazıları psikolojik olarak da etkilenmiş olabilir. Başka birşeyden de zehirlenmiş olabilirler. Araştırıyoruz''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları