loading
close
SON DAKİKALAR

Okul zilleri kaldırıldı

Okul zilleri kaldırıldı
Tarih: 11.02.2012 - 19:41
Kategori: Eğitim

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni bir uygulama başlatarak 12 okulda zilleri kaldırdı.

Pilot uygulamada öğrenciler, saate bakarak derslere girip çıkıyor giriyor. Olumlu sonuç alınırsa şehirdeki bütün okullara yaygınlaştırılacak.

Öğrencilerin kendi zamanını kendilerinin yönetmesi amacıyla il genelinde 12 ilköğretim ve 12 lisede zil çalınması uygulaması kaldırıldı. Pazartesi günü başlayan uygulama, 20 Ocak 2012'ye kadar devam edecek.

Konu hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, okulların çevresinde oturanların da zillerden rahatsız olduğunu belirterek, “Zaten yönetmenlikte zil diye bir şey yok. Alışkanlık haline gelmiş. Geleneksel olduğu için de yıkmak zor. Olumsuz sonuçları olduğunu düşündüm. Birey, zamanı kendisi yönetmiyor. Mutlaka birilerinin hatırlatması gerekiyor. Bu alışkanlık okulda zille başlıyor, büyüdükçe birileri tarafından uyarılma ihtiyacı gelişiyor. Normalde zamanını, bireyin kendisinin yönetmesi gerekiyor. Bu yüzden hep toplantılara geç gideriz, görevlere bile geç gideriz. Büyüdükçe zaman yönetimi başka boyutlara taşınıyor. Erken yaşlarda bireye, zamanını kendisinin yönetmesini öğretmemiz gerekiyor. Avrupa ülkelerinde de bu uygulama var.” dedi. Şimdiye kadar öğretmen ve öğrencilerden olumlu tepkiler aldıklarını aktaran Bardakçı, saati olmayan öğrencilerin de koluna saat taktığını, okullarda belli yerlere saat asıldığını ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları