loading
close
SON DAKİKALAR

Okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarılıyor

Okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarılıyor
Tarih: 17.06.2019 - 18:03
Kategori: Yurt

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, eğitim ile ilgili bugün Meclis Başkanlığı’na sundukları yasa teklifine ilişkin, "İlkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkıyor" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Meclis Başkanlığı'na sunulan yeni eğitim yasası teklifi ile ilgili ayrıntıları açıkladı. Milli Eğitim ile ilgili 19 maddelik yasa teklifinin içeresinde ilkokula başlama yaşının 66 aydan 69 aya çıktığını anlatan Muş, diğer ayrıntıları şöyle açıkladı:

"Ortaöğretim ile yüksek öğretim yurtları ile alakalı tüm izinleri Milli Eğitim veriyordu. Yeni düzenleme ile yüksek öğretim ile ilgili yurtların izinlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın vermesini teklif ediyoruz. Organize sanayi bölgelerinde özel ve gerçek tüzel kişilerin özel mesleki eğitim merkezlerinin açılabilmesi için yeni bir düzenleme yapıyoruz. Sözleşmeli öğretmenler görev aldıkları zaman 4 sene sözleşmeli, artı 2 sene de 4 yılın sonunda kadroya  geçtikleri zaman aynı yerde görev yapmak durumundalar. Bu süreyi '3+1' olarak revize edilmesini teklif ediyoruz. Dolayısıyla 3 yıl sözleşmeli, artı 1 yıl da kadroya atandıktan sonra bulunduğu yerde görev yaptıktan sonra tayin isteme hakkına sahip olacaklar. Buraya Diyanet İşleri'ndeki sözleşmeli personeli de dahil ediyoruz."

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları