loading
close
SON DAKİKALAR

Okulların kapısı Nurculara açıldı

Okulların kapısı Nurculara açıldı
Tarih: 12.07.2018 - 11:17
Kategori: Eğitim

Değişen sistemin ardından eğitimde dinci protokollerin ilki imzalandı. “Hayalhanem” isimli oluşumun etkinlik düzenlemesine izin verildi.

Değişen hükümet sisteminin ardından tarikat ve cemaatlerle eğitim alanında imzalanan işbirliği anlaşmalarının ilki dün gerçekleşti. Dini cemaat ve vakıflara okulların kapısını açan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulları şimdi de Nurcuların Mersin kolu olarak bilinen, “Hayalhanem” isimli ekibe teslim etti.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün, genel müdürlüklere gönderdiği yazıya göre, Nurculuk propagandası yapan Hayalhanem isimli oluşum, Türkiye genelindeki okullarda etkinlik düzenleyebilecek. Sosyal medya platformları üzerinden dini fetvalar veren ve sohbetler düzenleyen grup, anasınıfından başlayarak bütün resmi ve özel eğitim kurumlarında seminer ve konferans adı altında Risale-i Nur ve Said Nursi propagandası yapabilecek. Bakanlık ve Hayalhanem grubu arasındaki protokol Temmuz 2019’a kadar devam edecek.

Çocukların geleceğini planlayacaklar

Hayalhanem’in önümüzdeki eğitim yılı boyunca okullarda düzenleyeceği seminerlerin amacı, “Gençlerin idrak, yaşayış ve anlayış seviyelerine uygun olan anlatımlarla milli, manevi ve ahlaki konularada duyarlı yetişmesi” olarak açıklanıyor. Konferansların içeriğine ilişkin paylaşılan bilgi notunda ise “Milli ve Manevi değerlerin korunması, ahlaki erozyonun önlenmesi, gençlere yönelik gelecek planlaması” ifadeleri yer alıyor. İnternet sitelerinde kendilerini, “Gönüllü eğitimci” olarak sunan bu kişilerin, okullarda seminer vermeleri için gerekli donanıma sahip olup olmadıklarına ilişkin bir bilgi ise bulunmuyor.

***

‘Gençlik hareketi’

Nur Cemaati öğretilerini teknolojiyi kullanarak videolarla gençlere anlatan Hayalhanem’in çok sayıda internet takipçisi bulunuyor. Grup kendisini, “Risale-i Nurlar’ın ve Bediüzzaman Said Nursi’nin daha iyi anlaşılması ve anlatılmasını görev addedmiş olan gençlik hareketi” şeklinde tanımlıyor.

***

Nurcu yapılar

MEB’in imtiyaz sağladığı ve Nur Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen çok sayıda oluşum bulunuyor. Cemaate yakınlığıyla bilinen Bursa merkezli “Çay House”, İzmir merkezli “Sözler Köşkü” ve Ankara merkezli “Çınaraltı” gruplarının okullarda etkinlik yapmalarına izin veriliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları