loading
close
SON DAKİKALAR

Olaylı derbinin kazananı Beşiktaş oldu

Olaylı derbinin kazananı Beşiktaş oldu
Tarih: 21.03.2017 - 06:09
Kategori: Spor

Beşiktaş Sompo Japan, sahasında Galatasaray Odeabank'ı 90 - 84 mağlup etti.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 22. hafta derbi maçında Beşiktaş Sompo Japan, sahasında Galatasaray Odeabank'ı 90 - 84 mağlup etti.

MAÇ DURDU

Akatlar Arena'da oynanan karşılaşmanın bitimine 1 dakika 24 saniye kala hakemler, Beşiktaş taraftarının küfürlü tezahüratından dolayı 3. anonsun ardından mücadeleye ara verdi. Hakemler ve Sarı-kırmızılı takım soyunma odasına giderken, 15 dakikalık bekleme sonrasında mücadele kaldığı yerden devam etti.

Beşiktaş Sompo Japan: Muratcan, Clark 24, Erkan 2, Stimac 10, Thompson 21, Roll 8, Sertaç 11, Strawberry 12, Weems

Galatasaray Odeabank: Göksenin 2, Sinan 18, Tyus 9, Diebler 7, Pleiss, Daye 14, Micov 18, Mc Collum 14

1. Periyot: 28-15 (Beşiktaş Sompo Japan lehine)

Devre: 48-35 (Beşiktaş Sompo Japan lehine)

3. Periyot: 69-63 (Beşiktaş Sompo Japan lehine)


Sarıca: Çok değerli bir galibiyet aldık

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca, Galatasaray Odeabank'ı 90 - 84 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Lig sıralaması için çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Ufuk Sarıca, "Ligde bugüne kadar gösterdiğimiz iyi performansı kazanarak sürdürdük. Bundan dolayı mutluyum. Bütün maçı domine ettik. Çok daha farklı kazanabilirdik ama, Darüşşafaka maçını çok talihsiz kaybettiğimiz için oyuncularda stres oluştu. Galatasaray'ın pota altındaki zaafını biliyorduk. İki 5 numaramızın 23 sayı bulması ve Clark'ın 24 sayı üretmesi, maçı bize getirdi. Çok değerli bir galibiyet aldık. Galatasaray'ı da kutluyorum. Euroleague için kurulmuş bir takım. Şu anda Avrupa'daki sıralaması gerçekçi değil, kimseyi şaşırtmasın. Uzun süredir Galatasaray'ı yenemiyormuşuz, ben de yeni duydum. Beşiktaş'ın gelmesi gereken noktalar burası. Performansımızı koruyarak ligin sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

Ufuk Sarıca, olaylarla ilgili olarak ise şunları söyledi;

"Hiçbir şekilde, hiçbir salonda bence küfürle ilgili, taşkınlıklarla ilgili olayların olmasını istemiyoruz. Bu bizim ülkemizin sorunu. Belki bunu başta bizler, yöneticiler doğru mesajlar vererek düzeltebilir. Oynadığımız oyun basketbol. Bugün sahada güzel bir oyun vardı. İki takım da elinden geleni yaptı. Umarım bu durumu ortadan kaldırırız."

Siyah-beyazlı oyuncu Earl Clark da, "Çok iyi bir maç oldu. Sahada savaş vardı. Her şeyimizi verdik. Taraftar bize güzel enerji verdi ve kazanmayı başardık" diye konuştu.

Ataman: Hakemler saha avantajını tamamen ev sahibi takım lehine verince, sonuç istediğimiz gibi olmadı

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise, şöyle konuştu;

"Yumuşak başladık ve 28 sayı yedik. Bir türlü normal oyunumuzu oynayamadık. 15, 16 sayı geriye düştükten sonra sertleştik ve oyunu dengeledik. Diğer 3 periyotta daha üstün olduğumuzu söyleyebilirim. Son periyotta McCollum'un iki 3'lük atışı girmeyince, oyunu dengeleyemedik. Sonuçta kaybettik. Tabii diğer bir hususta burada, baktığımız zaman biz daha fazla 2'lik sayı atmışız. 3'lük sayısı aynı ama ev sahibi takım 30 tane faul atmış. 26 Euroleague maçı oynadık ama 30 faul atışına maruz kaldığımızı düşünmüyorum. Hakemler de saha avantajını tamamen ev sahibi takım lehine verince, sonuç istediğimiz gibi olmadı."

Beşiktaş taraftarlarının kendisine gösterdiği tepkinin sebebinin basın olduğunu vurgulayan Ataman, "Ben bu taraftara ne yaptım da bana böyle söylüyorlar. Bunun sebebi basındır. Sizler kaostan besleniyorsunuz. 5 sene önce 3 kupa kazanmışım ben burada. Bu taraftarların böyle yapmasının sebebi sizlerin bu tutumudur" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı oyuncu Sinan Güler de, "Maçın başında yaptığımız hatalar ve kötü hücumla maçın avantajını rakibe verdik. Ev sahibi avantajı ve böyle bir atmosferde, geri gelmek için çaba göstermiş olsak da yeterli olmadı. Bizim için önemli bir maçtı, bu yüzden üzgünüz" dedi.


DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları