Şehitler nedeniyle önceki günden bu yana barut fıçısına dönen TBMM Genel Kurulu'nda dün kavga patlak verdi.
TBMM Genel Kurulu’nda yapılan gizli oturumda, Ak Parti, CHP, MHP ve BDP’nin “terör” konusundaki genel görüşme önergesi kabul edildi. Kavgalı geçen oturumda genel görüşmenin önümüzdeki çarşamba (26 Ekim) yapılması kararlaştırıldı.
Öngörüşmeler sırasında CHP ve BDP’liler arasında da karşılıklı ağız dalaşı yaşandı. Sakık, İnce’ye, “Sen sokağı tetiklemeye çalışıyorsun, şova dönüştürüyorsun. Sana yedirtmeyiz. Haddini bil” diye bağırdı. Bunun üzerine İnce, CHP’li milletvekillerine muhataplarının iktidar partisi olduğu yönünde uyarıda bulundu. Tepkisini sürdüren Sakık, İnce’yi dışarı çağırdı. İnce, “Ne yapacaksın, öldürecek misin?” karşılığını verdi.
Gizli oturum, milletvekillerinin kendi hesaplarından twitter’a yansıdı.
Şehitler nedeniyle önceki günden bu yana barut fıçısına dönen
TBMM Genel Kurulu’nda gizli oturuma geçilmeden
kavga patlak verdi.
Başkanvekili Güldal Mumcu, öngörüşmenin kapalı oturumda yapılmasına ilişkin önergeyi okumadan önce MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yerinden kalkarak, “Büyük bir acı içindeyiz. Ancak bu konuda milletten saklayacağımız sözümüz yok. Bu görüşmeler milletin huzurunda açık yapılmalıdır” dedi. CHP’li İnce de, “Türkiye en önemli sorunun tartışırken Başbakan nerede? Başbakan bilgi vermeli. Meclis’i ciddiye almalı” diye konuştu.
Bu arada CHP sıralarından “köstebek nerede?” sesleri yükseldi. CHP’liler “kapalı oturumda da sıra kapaklarına vurup, ‘köstebek’ diyeceğiz” diyerek Atalay’a yönelik tavırlarını ortaya koydu. Köstebek iddialarına muhatap olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, komisyon sıralarında yaşananları izledi.
Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise bugünkü (dünkü) öngörüşmenin kapalı yapılması konusunda genel bir mutabakat olduğunu, hatta İnce’nin dün (önceki gün) burada yaptığı konuşmada bu oturumun kapalı yapılması talebini Genel Kurul’a ilettiğini ifade etti.
CHP ve BDP’liler kapıştı
Bu arada İnce, “Başbakan buraya gelecek” diye yüksek sesle bağırdı. İnce, “Sorumluluk Başbakan’ındır. Başbakan gelecek bu Meclis’e hesap verecek. Millet her şeyi duysun” deyince Ak Partili milletvekilleri ayağa kalktı. Ak Parti milletvekilleri, “Bağırıp, şov yapma” diye laf atarken, sıra kapaklarına vurarak protesto etti. Tartışmanın sürmesi üzerine Mumcu, birleşime ara verdi. Tartışma arada da devam etti. Öngörüşmeler sırasında CHP ve BDP’liler arasında da karşılıklı ağız dalaşı yaşandı. Sakık, İnce’ye, “Sen sokağı tetiklemeye çalışıyorsun, şova dönüştürüyorsun. Sana yedirtmeyiz. Haddini bil” diye bağırdı. Bunun üzerine İnce, CHP’li milletvekillerine muhataplarının iktidar partisi olduğu yönünde uyarıda bulundu. Tepkisini sürdüren Sakık, İnce’yi dışarı çağırdı. İnce, “Ne yapacaksın, öldürecek misin?” karşılığını verdi.
Genel Kurul’da kapalı oturum da kavgalı geçti. Gizli öngörüşmede, genel görüşmenin, 26 Ekim Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldı.
CHP-Ak Parti gerginliği de yaşandı:
Meclis’te CHP ile Ak Partili milletvekilleri arasında da laf atmalar yaşandı. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, ile CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Ak Parti sıralarına doğru yürüdü. Toptaş ve Yalçınkaya’yı milletvekili arkadaşları engellemeye çalışırken, Ak Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral da İnce’nin Başbakan’a yönelik eleştirilerine dayanamayarak karşılık verdi. Ak Partililer, sakinleştiremedikleri Saral’ı salon dışına çıkardı.