loading
close
SON DAKİKALAR

Ölümden döndüler

Ölümden döndüler
Tarih: 11.02.2012 - 22:10
Kategori: Yerel

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde sahildeki parkta oynarken kaçan topunu almak için gittiği aydınlatma direğinin yanında açıktaki kabloya dokunup...

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde sahildeki parkta oynarken kaçan topunu almak için gittiği aydınlatma direğinin yanında açıktaki kabloya dokunup, elektrik akımına kapılan 5 yaşındaki Yusuf Şahin ile annesi 37 yaşındaki Müge Şahin, yoldan geçen bir gencin tahta parçasıyla kabloya vurmasıyla ölümden döndü. 3 gün önce meydana gelen olayda Müge Şahin, epilepsi hastası oğlu 5 yaşındaki Yusuf’u sahil bandındaki parka götürdü. 

Yusuf Şahin parkta oynarken, topu aydınlatma direğinin altına gitti. Kaçan topunu almak için hamle yapan minik Yusuf, birden bire çırpınmaya başladı. Annesi Müge Şahin, direğin altındaki açıktaki kabloyu fark etmeyip, oğlunun epilepsi krizine girdiğini sanarak kaldırmak istedi. Oğul ve annenin çığlıklarına yoldan geçen ve elektrikçi olduğu öğrenilen bir genç koştu. 

Kimliği belirsiz genç, civarda bulduğu 50 santimetre uzunluğundaki tahta parçasıyla açıktaki elektrik kablosuna vurup, akıma kapılan anne ve oğlunu mutlak ölümden kurtardı. Çağrılan ambulansla Yusuf ve Müge Şahin İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Üç gün hastanede tedavi gören anne ve oğlunun hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Başından geçen olayı anlatan iki çocuk annesi Müge Şahin "Çocuğum evde sıkıldı, akşam serinliğinde yemekten sonra epilepsi hastası oğlum Yusuf’u parka götürdüm. Yürüyüş bandında top oynamaya başladı. 

Top parkın aydınlatma direğinin dibine gitti. Oğlum topu almak için koştu, topa uzanırken yüzüstü düştü. Ben kriz geçiriyor sandım. Sırtından tuttum beni de elektrik tuttu. Vatandaşın biri ’Ben elektrikçiyim’ deyip bizi kurtardı" dedi. Sahil bandındaki çok sayıda aydınlatma direğinde kabloların açıkta olduğunu belirten Müge Şahin, belediye yetkililerine durumu anlattığında, hırsızların elektrik kablolarını çalmak için açtığını anlattığını ifade etti. Şahin, başka insanların da benzer tehlikeler yaşamaması için elektrik kablolarının toprağın altına alınması gerektiğini ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları