loading
close
SON DAKİKALAR

Olympiakos'a 67-65 Anadolu Efes

Olympiakos'a 67-65 Anadolu Efes
Tarih: 11.02.2012 - 18:10
Kategori: Spor

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Olympiakos'u ağırladı...

THY Euroleague'deki temsilcimizlerden Anadolu Efes, karşılaşmada, Olympiakos'a 67-65 mağlup oldu. Son 1 dakikaya 5 sayı geriden giren Efes, son topta basketi kaydedemeyince bir üst tura çıkma umutlarını zora soktu.

Turkish Airlines Euroleague'de Anadolu Efes, Sinan Erdem Spor Salonu'nda Olympiakos'u ağırladı.

Top 16'daki 4. maçında üst üste 3. yenilgisini alan Anadolu Efes, gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı. 

Yunanistan'da da rakibine 83-65 kaybeden temsilcimiz, ikili averajda da rakibinin gerisinde kaldı.

Olympiakos takımında Papanikolaou ve Printezis 16'şar sayıyla galibiyette önemli rol oynarken, Spanoulis de 8 sayı - 4 top çalmayla mücadele etti.

Anadolu Efes'te Oliver Lafayette 22 sayı - 5 ribauntla oynarken, Stanko Barac 16 sayı - 7 ribauntla maçı tamamladı.
Karşılaşmaya Anadolu Efes, Esteban Batista ile başlarken, üst üste sayılar üreten Olympiakos Pero Antic'in smacıyla ilk üç dakikayı 7-4 önde geçti. İki takım da yaklaşık 3 dakikalık zaman diliminde sayı bulamazken, düşük şut yüzdelerinin ardından konuk takım farkı korumaya devam etti. Vassilis Spanoulis ve Richard Dorsey'in devreye girmesiyle fark artarken, Oliver Lafayette'nin basketleri temsilcimize rahat bir nefes aldırdı. Skor ütetmekte zorlanan Anadolu Efes, rakibin sayılarına engel olamayınca ilk çeyrek 16-9 Olympiakos lehine sonuçlandı.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında fark 10'a çıkarken, Stanko Barac ve Oliver Lafayette'nin basketleriyle 5-0'lık bir seri yakalayan Anadolu Efes, Martynas Gecevicius'un basketine engel olamadı. İki takım karşılıklı sayılarla bulurken, Olympiakos aradaki farkın erimesine izin vermedi. Çeyreğin sonlarına doğru Cenk Akyol'un devreye girmesiyle fark uzun bir sürenin ardından 4 sayıya kadar düşerken, Stanko Barac'ın da skora katkısıyla skor 34-32'ye gelse de Olympiakos, soyunma odasına 37-32'lik skorla üstün girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk beş dakikasında Anadolu Efes sayı kaydedemezken, Olympiakos da sadece 4 sayı üretti. Düşük şut yüzdesi ve hücum tercihlerinin ardından takımlar skor üretmekte zorlanırken, Lafayette ile etkili olan Anadolu Efes, skoru 43-39'a getirdi. Spanoulis, takımına nefes aldırırken, Stanko Barac'ın sahne almasıyla, temsilcimiz içeriden üst üste sayılar üretti ve farkı 3 sayıya indirdi. Çeyreğin bitimine saniyeler kala Georgios Printezis'in üç sayılık basketiyle Olympiakos, final periyoduna 48-42 önde girdi.

Final periyoduna Anadolu Efes, Cenk Akyol'un basketleriyle başladı ve temsilcimiz farkı uzun bir sürenin ardından 1 sayıya indirdi. Printezis, takımının sayı yükünü bu dakikalarda üstlenirken, Anadolu Efes de Barac ile sayılar buldu. Son 3 dakikaya 8 sayı önde giren Olympiakos, Lafayette'nin üç sayılık basketine engel olamayınca 39. dakika 65-60 konuk takımın üstünlüğüyle geçildi. Lafayette'nin turnikesinin ardından iyi savunma yapan ve rakibine sayı şansı vermeyen Anadolu Efes, Sasha Vujacic'in üç sayılık basketiyle son 17 saniyede skoru 65-65'e getirdi. Sloukas'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği basketlerin ardından son topu önce Lafayette, hücum ribaundunun ardından da Kinsey ile kullanan fakat başarı sağlayamayan Anadolu Efes, karşılaşmadan 67-65 mağlup ayrıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları