loading
close
SON DAKİKALAR

Ömer Turan: Suriyeli kardeşlerimize yardıma evet ama vatandaşlığa hayır

Ömer Turan: Suriyeli kardeşlerimize yardıma evet ama vatandaşlığa hayır
Tarih: 26.05.2019 - 13:09
Kategori: Gündem

İktidara yakınlığıyla bilinen yazar Ömer Turan Suriyelilere vatandaşlık verilmesine tepki göstererek "Suriyeli kardeşlerimize yardıma evet ama vatandaşlığa hayır" ifadelerini kullandı.

Hükümete verdiği destekle tanınan yazar Ömer Turan iktidarın Suriyeli mültecilere ilişkin politikalarını eleştirdi. Sosyal medya hesabından Suriyelilerin Türkiye'de kalıcı hale gelmesi halinde 10 sene sonra Türkiyenin Suriye sorunu olacağını belirten Ömer Turan "5-10 bin kisiden bahsetmiyoruz 5-10 milyon kişiden bahsediyoruz" dedi. 

"Şu an Türkiye'de 4 ile 7 milyon arasında Suriyeli'nin yarısı Türkiye'de kalıcı hale gelirse, çok değil 20 sene sonra Türkiye'de 20 milyon Suriyeli vatandaşımız olur. Bu yorum değil tespit" diyen Turan'ın hükümetin Suriyeli mülteci politikalarına ilişkin paylaşımları şöyle: 

-Birinci kuşak belki değil ama ikinci kuşak Suriyeliler kesinlikle kültürel haklarımız, kimlik haklarımız diye tartışma başlatacaktır.Belirli bir süre sonra kültürel haklar siyasi haklara dönüşecek. Ve biz çok değil 10 sene sonra nur topu gibi bir Suriye sorunla sahibi olacağız.

-Bize sıgınmış Suriyeli kardeşlerimizi bir an önce kendi ülkelerine huzur ve güven içinde yerleştirmeliyiz. Böylece hem Suriye'nin demografik yapısının değiştirilmesini engellemiş oluruz hem de Türkiye'nin bekasına yönelik olası bir tehdidi başlamadan bertaraf etmiş oluruz.

-Romantik olma gibi bir lüksümüz yok, Ortadoguda yaşıyoruz. Ne var bunda Hepimiz kardeşiz onlar da vatandaş olsun diyenler 20 Sene sonra nasıl bir sorunla karşı karşıya kalacağımızı, nasıl bedeller ödeyeceğimizi düşünmelidirler. Torunlarımıza yeni bir sorun miras bırakamayız.

-Bize sıgınan Mazlumlara Tabii ki yardım edeceğiz Nitekim ettik ve ediyoruz. O kardeşlerimizi kendi vatanlarına yerleştirmek onlara En büyük yardımdır. Biz evimize sıgınan kişiyi misafir görür yardım ederiz ama evimizi onun üzerine yapmayız. Yardıma Evet vatandaşlığı Hayır.

-Türk Devleti Suriyeli mültecileri bir an önce kendi vatanlarına huzur ve güven içinde yerleştirmezse, Suriyeli mültecilerin Türkiye'de kalıcı hale gelmesini engelleyemezse, Suriye meselesi 10-20 sene sonra, devletin en büyük beka sorunu olur.

-Batı Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyeli'nin ne batıya gitmesini istiyor ne de ülkelerine geri dönmesini istiyor. Batı Suriyeli mültecilerin Türkiye'de kalıcı olarak kalmasını istiyor. Böylece hem Türkiye'yi karıştıracak hem de Suriye'nin demografik yapısını değiştirecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları