loading
close
SON DAKİKALAR

Onlar kanatsız melek, biz anne diyoruz

Onlar kanatsız melek, biz anne diyoruz
Tarih: 08.05.2022 - 12:48
Kategori: Yerel

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun Anneler Günü mesajında;

"Yeryüzünde yani tüm doğada yaşamın başladığı andan bu yana; canından can vererek, hayat denen muhteşem eseri oluşturan sanatçılardır anneler. Çok özel ve değerli olmalarına rağmen insanlık tarihindeki tüm felaketlerde, en büyük acıları da yine onlar çekmiştir. Bugün dünya; bilim ve teknolojide, büyük bir hızla inanılmaz boyutlara gelmiş olsa da; savaşlar, afetler, sürgünler, yokluklar yüzünden acı çeken ve hatta güya onları çok sevdiklerini söyleyen eşleri, evlatları ya da yakınları tarafından zulme uğrayan, katledilen anneler olduğunu bilmek hepimizi üzüyor.

Büyük şair Nazım Hikmet, 2. Dünya Savaşında Japonya’ya atılan atom bombalarının yaktığı hayatları, anneleri, çocukları görünce yazdığı şu dizeler dünya edebiyatında da yer bulmuştur:

“Analardır adam eden adamı

Aydınlıklardır önümüzde gider.

Sizi de bir ana doğurmadı mı?

Analara kıymayın efendiler.

Bulutlar adam öldürmesin”.

Dünyanın neresinde olursa olsun, evladı için endişelenen, onu korumak, beslemek, büyütmek için özveri gösteren her anne saygıya layıktır. Belki romantik bir istek olsa da yeryüzündeki tüm annelerin göz yaşlarını silecek barışın, açlık ve yokluğu bitirecek paylaşmanın, nefreti bitirecek eşitliğin, hep güvende hissettirecek adaletin yani anne sevgisinin tüm dünyayı kuşatmasını diliyoruz. 

Annelerimize olan sevgimiz elbette bir ömür boyu sürecek. Ama bugünün her anı; onların değerini hatırlamak, anlamak için büyük fırsat. Ahirete intikal eden annelere binlerce özlemle, rahmet diliyoruz. Hayatta, yanı başımızda olan bütün anneleri, kahraman şehit ve gazilerimizin fedakâr annelerini, anne adaylarını, hiç çocuğu olmasa da taşıdığı analık kalbiyle hayatımızda güzel izler bırakan anneleri sevgiyle selamlıyoruz. İyi ki varsınız. Anneler Gününüz kutlu olsun."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları