loading
close
SON DAKİKALAR

Önseçim isteyen CHP'liler buluştu

Önseçim isteyen CHP'liler buluştu
Tarih: 15.02.2015 - 15:38
Kategori: Siyaset

CHP Parti Meclisinde bugün belirlenecek ön seçim yöntemi öncesi 'CHP sola dönsün ve yargıç eşliğinde ön seçim yapılsın' diyen partililer, İstanbul’da toplandı.

CHP Parti Meclisinde bugün belirlenecek ön seçim yöntemi öncesi “CHP sola dönsün ve yargıç eşliğinde ön seçim yapılsın” diyen partililer, İstanbul’da toplandı.

istanbulgercegi.com sitesi genel yayın yönetmeni ve Yurt gazetesi yazarı İmambakır Üküş’ün çağrısıyla İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, birçok ilden yerel yöneticiler ve gazeteci Can Ataklı’nın da aralarında bulunduğu isimler katıldı. 

Toplantı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içi demokrasi konuşmalarının yer aldığı video gösterimiyle başladı. Ardından kürsüye çıkan İmambakır Üküş, genel başkan yardımcılarının aynı saatte farklı konularda toplantı yapmalarını eleştirdi ve baskılardan yakındı. “Parti içi demokrasiyi hayata geçirin” diyen Üküş şöyle devam etti: “Üyenin önüne sandığı koyun. Bırakın örgüt kendi geleceğine kendi karar versin. Ön seçim engellenemeyince içini boşaltmak için çıtçıttır, fermuardır, iliktir, düğmedir, konfeksiyon işine başladılar! Bugün artık hiç kimse ön seçimden kaçamaz.” Toplantıda okunan bildiride ise şu ifadelere yer verildi: “Türkiye yönünü ve yüzünü halka ve sola dönmelidir. CHP Parti içi demokrasiyi tam ve eksiksiz hayata geçirmelidir. Halk kendi vekilini kendi seçmelidir. CHP her yerde koşulsuz şartsız tüm üyelerle hakim gözetiminde önseçimi hayata geçirmelidir.”

Aydınlık Gazetesi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları