loading
close
SON DAKİKALAR

Opet, madeni yağda Fuchs'la tam ortaklık yaptı

Opet, madeni yağda Fuchs'la tam ortaklık yaptı
Tarih: 11.02.2012 - 22:34
Kategori: Ekonomi

2011'de başlanan İzmir Aliağa'daki fabrikanın da 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağını bildiren Seyhan, iki şirket arasındaki yeni işbirliğinin sektöre yapacağı katkılarının önemli olduğunu anlattı.

Opet Madeni Yağlar ve Almanya merkezli dünyanın en büyük madeni yağ üreticisi Fuchs, endüstriyel yağlardaki işbirliklerini madeni yağların bütün ürünlerini kapsayacak şekilde genişletti. Opet Fuchs'un, İzmir Aliağa'da tek vardiyada 50 bin ton üretim kapasiteli tesisinde, otomotiv yağları da dahil olmak üzere bütün madeni yağların üretimi yapılacak.
         
Konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Opet Fuchs Genel Müdürü Murat Seyhan, dünya devi Fuchs ile güç birliklerinin alanını genişletmekten büyük memnuniyet duyduklarını ve bu sinerjinin sektöre olumlu yansıyacağını kaydetti.
         
Opet Madeni Yağ ile dünyanın en büyük bağımsız madeni yağ üreticisi Alman Fuchs Petrolub AG'nin, 2005 yılında endüstriyel madeni yağ üretim ve dağıtım alanında eşit ortaklığa dayalı yaptıkları işbirliğini genişletme kararı aldığını ifade eden Seyhan, Opet Fuchs Madeni Yağ'ın, Opet Petrolcülük'ün madeni yağ iş biriminin tamamını devralarak, faaliyetini otomotiv yağları da dahil olmak üzere,madeni yağ sektörünün stratejik öneme sahip ve katma değeri yüksek ürünlerinin de yer aldığı tüm alanlarına taşıdığını belirtti.
         
Seyhan, Opet Fuchs'un, 2005 yılındaki birleşmeyle birlikte son 6 yılda Türkiye'nin lider yağ üreticileri arasında önemli bir yer edindiğini dile getirerek, 63 milyon avroluk cirosu ve 180 çalışanıyla Opet Madeni Yağlar ile endüstriyel kanatta yaptıkları işbirliğinden doğan yeni yapılanmayla 80 milyon avroluk cirosal güce ulaştıklarını ve pazarda daha da güçlü bir konuma kavuştuklarını söyledi.
         
2011 yılında yapımına başlanan İzmir Aliağa'daki fabrikanın da 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağını bildiren Seyhan, iki şirket arasındaki yeni işbirliğinin sektöre yapacağı katkılarının önemli olduğunu anlattı.
         
Seyhan, ''Sektördeki bağımsız şirketler arasında ilk sırada ve dünyanın en büyük 9'uncu madeni yağ şirketi olan Fuchs'un otomotiv yağları da artık Türkiye'de Opet Fuchs tarafından üretilip satışa çıkarılacak. 10 binden fazla formülasyona sahip Fuchs'un otomotiv ve endüstriyel ürünlerdeki know-how ve teknolojik altyapısı ile Opet'in Türkiye'de sahip olduğu geniş dağıtım ağı ve  satış gücünü bir araya getirerek kısa zamanda hem otomotiv hem de endüstriyel yağlarda pazar lideri olmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.
         
-'Tek vardiyada 50 bin ton üretim-
         
Murat Seyhan, İzmir Aliağa'da yapımı sürmekte olan yağ üretim tesislerinin iki faz halinde inşa edileceğini ifade ederek, ''Toplam 25 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçecek. 50 bin metrekare arazi üzerinde yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. İlk fazın üretim kapasitesi tek vardiyada 50 bin ton, ikinci fazın tamamlanması ile birlikte 75 bin ton olacak. İlk fazı 2013 yılı sonlarında tamamlamayı planlıyoruz. Yeni tesisimiz, mevcut tesisin yerini alacak ve bu yatırımla Türkiye'nin madeni yağ üretim kapasitesi yaklaşık yüzde 5 artacak'' dedi.
         
-''Ciro hedefi 90 milyon avro''-
         
Seyhan, Opet Fuchs'un, 2010 Ekim-2011 Ekim dönemi arasında Multigrade  dişli yağlarında yüzde 31 ve metal işleme yağ ve sıvılarında ise yüzde 38 pazar payı ile lider olduğunu dile getirdi.
         
2012 yılında madeni yağ pazarının 350 bin ton olarak gerçekleşmesi ve 
Opet Fuchs'un 41 bin ton üretim hedefiyle, pazarın yaklaşık yüzde 12'sini karşılamasının beklendiğini dile getiren Seyhan, Opet Fuchs'un 2012 yılı ciro hedefinin ise 90 milyon avro olduğunu bildirdi.
         
Murat Seyhan, Opet Fuchs AŞ hakkında da bilgiler vererek, Opet Fuchs'un, 2009 yılında Türkiye'de ilk AdBlue üretimini yaptığını, Türkiye'nin ağır ticari araçlardaki lider markaları Ford, Mercedes Benz, Otokar'ın tercihinin Opet AdBlue olduğunu söyledi.
         
Opet Fuchs AŞ'nin yeni yapılanma ile birlikte toplam cirosunun 80 milyon avro, çalışan sayısının da 220 olduğunu söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları