loading
close
SON DAKİKALAR

Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (OREKAB)'nin ilk toplantısı gerçekleşti

Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (OREKAB)'nin ilk toplantısı gerçekleşti
Tarih: 14.05.2019 - 16:44
Kategori: Yerel

Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, oy birliği ile Birlik Başkanı seçildi

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği, ilk toplantısı Uzunköprü Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi.  Toplantı tüzük gereği birliğin en yaşlı üyesi olan Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek’in başkanlığında açıldı. Trakya'nın tek kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, oy birliğiyle Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği başkanlığına seçildi. Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek 1. Meclis Başkan Vekilliğine, Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü Meclis 2. Başkan Vekilliğine seçildi. 2 yıl süre ile görev yapmak üzere oluşturulan Başkanlık Divanında; Meclis Kâtipliği asil üyeliğine Uzunköprü Belediye Meclisi Üyeleri Ertan Erbil İşeri ve Birsen Çotra ; yedek üyeliğe ise Mehmet Kuruçay ile Asuman Karaağaç seçildi.
 
Toplantıya birlik başkanlığına seçilen Özlem Becan’ın başkanlığında devam edildi.
Birlik Encümen Üyeliklerine Kırcasalih Belediye Başkanı Hüseyin Tütüncü, Küplü Belediye Başkanı Gökmen Altay, Meriç Belediye Başkanı Erol Dübek, İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Sasa seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelikleri ise Kırcasalih Belediye Meclis Üyesi Teyfik Diriker, Uzunköprü Belediye Meclis Üyesi Edip Can Yayalar, Meriç Belediye Meclis Üyesi Orhan Gürez, Küplü Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Canatan ve İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Üstün oldu.
 
Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği, 2018 Mali Yılı Kesin Hesabını Birlik Meclisince görüşülerek oy birliği ile kabul etti. 2018 Mali Yılı Faaliyet Raporu Birlik Meclisince görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
 
4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na göre, birliğimizde çalışmakta olan tam zamanlı sözleşmeli personel ile Birlik Başkanlığı arasında yapılacak toplu sözleşme için Birlik Başkanı’na yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
 
696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslara İlişkin tebliğin 28’inci maddesi gereğince Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliğince kurulan Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Personel Limited Şirketi’ne ait şirket sözleşmesinin Şirketin İdaresi başlıklı 9’uncu maddesinin Birlik Meclisince görüşüldü. Birlik Başkanı Özlem Becan tarafından Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Personel Limited Şirketi müdürlük görevine Birlik Çevre Mühendisi Onur Atlı ve Uzunköprü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Ali Domatesçi getirildi.  Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Personel Limited Şirketi müdürlüğüne getirilen isimlerin şirketi müştereken temsil etmesi Birlik Başkanı Özlem Becan tarafından Meclis’e önerildi ve oy birliği ile kabul edildi.
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları