loading
close
SON DAKİKALAR

'Ortakent Yahşi Bahar Festivali' başlıyor

'Ortakent Yahşi Bahar Festivali' başlıyor
Tarih: 10.05.2017 - 16:54
Kategori: Yerel

Bodrum’un en güzel beldelerinden Ortakent Yahşi; 17 -21 Mayıs 2017 tarihleri arasında, sportif aktivitelerin, sanat, kültür ve yaşam temaları ile süslendiği rengarenk bir Bahar Festivali (OYFEST 2017) ile canlanacak.

Mayıs ayında Bodrum, baharın son günlerini yaşarken; Bodrum’un en güzel beldelerinden Ortakent Yahşi; 17 -21 Mayıs 2017 tarihleri arasında, sportif aktivitelerin, sanat, kültür ve yaşam temaları ile süslendiği rengarenk bir Bahar Festivali (OYFEST 2017) ile canlanacak. Ortakent Yahşi, ünlü sanatçılar Şevval Sam ve Berksan konserlerinin de yer alacağı festival ile yaza görkemli bir merhaba diyecek.

Bodrum yarımadasının en özel köşelerinden biri olan Ortakent Yahşi'yi kalıcı ve sürdürülebilir bir festival ile hareketlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek olan OYFEST, Ortakent Yahşi Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) ve Ortakent Yahşi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından 17-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu, Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Ted Koleji, Marmara Koleji ve Bahçeşehir Koleji başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş da festivale destek verecek.

Festival, Ortakent Yahşi sahilinde 17 Mayıs Çarşamba günü düzenlenecek açılış töreni ve TED Bodrum Koleji Bandosu eşliğinde Taşlıkburun Mevkii’nden Bodrum Belediyesi Müsgebi Cafe Festival alanına doğru yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Açılış konserinde sevilen sanatçı Berksan, madalya, plaket ve ödül töreni ile yapılacak kapanışta da Bodrum Masalı’nın Yıldız’ı ünlü sanatçı Şevval Sam sahne alacak. Halka açık olarak gerçekleşecek olan konserler Bodrum Belediyesi Müsgebi Cafe önünde yapılacak.

Festival süresince Ortakent Yahşi genelindeki otel ve restoranlardan oluşan festival mekanlarında konaklamak ve vakit geçirmek isteyenlere festivale özel indirimler uygulanacak.

“İLK”LERİ YAŞATAN FESTİVAL

Ege ile Akdeniz’in kesiştiği nokta, Bodrum’un en uzun sahil şeridine sahip Ortakent Yahşi, bu yıl ilk kez geniş kapsamlı bir festivale ev sahipliği yapacak. Ortakent Yahşi koyu ve sahilini de kapsayacak şekilde denizde ve karada; spordan sanata, dans ve konser gibi çeşitli etkinliklerden Guinness rekor denemelerine kadar pek çok farklı aktivite, OYFEST 2017 “Ortakent-Yahşi Bahar Festivali” ile Bodrum’da hayat bulacak.

FESTİVALDEN KISA KISA

Festivalde yelken (Optimist-Laser-Tirhandil Cup) yarışları ve Marmara Koleji sponsorluğunda yarımadadan adaya yüzme etkinliği yapılacak. Taşlık Burun mevkiinde plaj voleybolu, Bahçeşehir Koleji sponsorluğunda sokak basketbolu, Ortakent Yahşi’deki çeşitli işletmelerde masa tenisi, briç, tavla, satranç; Bodrum Golf Kulübü sponsorluğunda OYFEST’2017 Golf ve Tenis Turnuvaları düzenlenecek. Ayrıca Ortakent Yahşi bölgesi ve festivalin en güzel anlarının amatör fotoğrafçılar tarafından ölümsüzleştirilip paylaşıldığı ödüllü fotoğraf maratonu ve Instagram fotoğrafları yarışması, çocuk ve yetişkin resim atölye çalışması, Kargı sahilinde Kumdan Heykel Sempozyumu, Bodrum Bisiklet Turu gibi aktiviteler festivale renk katacak.

Müsgebi Cafe’de ise Bodrum yöre yazarlarının Bodrum Temasıyla hazırladıkları kitaplarının tanıtımı ve kitap imza günleri, DJ performanslar ile 19 Mayıs Gençlik Şöleni, ünlü sanatçılardan konserler, halk oyunları gösterileri, temsili geleneksel Bodrum düğünü ve yöresel yemek kermesi ile ödül törenleri gerçekleşecek. Dileyen herkes etkinliklere katılabilecek.

TEKERLEKLİ SANDALYE TENİS TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DA FESTİVALDE…

Bodrum genelindeki çeşitli kulüp ve derneklerin işbirliği yapacağı festivalde ayrıca bir ilk olarak Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) ve OYDER işbirliğinde Yahşi Tenis Kulübü'nde, “Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonası” da yapılacak. Şampiyonada dereceye girenler arasından 5’i kadın 5’i erkek olmak üzere toplam 10 sporcu, Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Milli Takım Kadrosuna seçilecek. Şampiyona öncesinde Tekerlekli Sandalye Milli Takımı Yahşi Tenis Kulübünde 5 gün süreyle kampa girecek.

MİNİK KALPLER İÇİN “GUINNESS DÜNYA REKORU" DENEMESİ…

Festival özelinde Mikader'in “Minik Kalpler İçerde” projesine destek olmak amacıyla milli sporcu Bilge Çingigiray Aydın tarafından 20 Mayıs günü sualtında en uzun yürüme kategorisinde sualtı sportif Guinness Dünya Rekoru denemesi de gerçekleştirilecek. Toplanan bağışların tamamı Mikader'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yaptığı bir protokolle Tekirdağ'da yetiştirme yurtlarında barınan çocuklar için inşası devam eden binalara aktarılacak. 2007’den bu yana Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu bünyesinde milli takım sporcusu olarak ülkemizi uluslararası sualtı yarışmalarında başarıyla temsil eden Aydın, ülkemize 3 defa Avrupa 2.’liği, 1 defa da Dünya 3.’lüğünü kazandırdı, birçok defa Türkiye Şampiyonluğunu elde etti. 6 dakika 23 saniye ile Kadınlarda Nefes Tutma Türkiye Rekorunu resmi olarak halen elinde tutan beden eğitimi öğretmeni, evli ve 1 çocuk annesi milli sporcu; "Minik Kalpler dünyanın en güzel yanıdır, onlar geleceğin aydınlık yüzüdür. Bizim görevimiz de onlara için elimizden gelen tüm desteği ortaya koymak.” dedi.

ARAS: “OYFEST 2017 İLE BİRLİKTEN KUVVET DOĞACAK”

Festivalin ev sahipliğini ve organizasyonu üstlenen OYDER’in Başkanı Ahmet Aras; spor, eğlence, kültür-sanat, konaklama, tatil, yeme-içme ve alışveriş aktivitelerini bir araya getirdikleri OYFEST 2017 ile birlikte bölgede bir sinerji yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Aras, “Organizasyon boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olacağız. Halkımızı çok daha etkin ve canlı bir festivalle buluşturmak istiyoruz. Bodrum’da yaşayan veya tatil için beldemize gelen herkes festivale katılıp Bodrum’da keyifli bir hafta geçirebilecek. Özel sporcularımızın katılacağı Tekerlekli Sandalye Tenis Türkiye Şampiyonasının yanı sıra Minik Kalpler İçerde projesi için Guinness sualtı rekor denemesi gibi etkinlikler de festivalimize sosyal sorumluluk kimliğini kazandırması açısından önem taşıyor.” dedi.

FESTİVALİN SÜRPRİZ İSMİ “ŞEVVAL SAM”

Ekranların sevilen dizisi “Bodrum Masalı” ile birlikte Bodrumluların gönüllerinde taht kuran ünlü ses sanatçısı ve oyuncu Şevval Sam, Ortakent Yahşi Bahar Festivali konserinde sahne almaktan büyük mutluluk duyacağını söyledi. Sanatçı, Bodrum’a uzun yıllardan bu yana gelip gittiğini, Bodrum’un kendinde özel bir yeri olduğunu da ifade ederek, “Bodrum’da yaşamak, Bodrumun mavisinde nefes almak, yeşilinde dolaşmak insana pozitif bir enerji veriyor. Bu enerjinin tanıtımı için düzenlenen festivali, şarkılar ve türkülerle birleştirmenin, baharın taze enerjisini hissedeceğimiz bugünlerde hepimize iyi geleceğini; bir arada olmanın, kışın ağırlığını ve yorgunluğunu atmak için mükemmel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.“ dedi.

BAŞKAN KOCADON: “BU GÜZEL FESTİVAL TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN…”

Daha önce iki dönem üst üste Ortakent Yahşi belde belediye başkanlığı görevinde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'un tanıtımına katkı sunacak bu özel festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Bodrum’un lokomotifinin başta turizm olduğunu ifade eden Başkan Kocadon, Bodrum’u canlandırmak için üretilen güzel projelere destek vermeye her zaman hazır olduğunu da belirterek, “Bodrum Belediyesi olarak bu güzel festivale elimizden gelen desteği sunuyoruz. Benim en büyük hedefim -ki bunu her zaman her yerde vurgularım- sporla iç içe, sağlıklı, mutlu ve kendine güveni olan nesiller yetiştirmek. Bu nedenle birçok sportif aktivitenin bulunduğu, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile süslü bu festivalin hem çocuklarımıza hem de ülkemize örnek olacağına inanıyorum. Umuyorum ki OYFEST, bundan sonraki yıllarda geleneksel hale gelerek ve daha da genişletilerek Bodrum’un ve Türkiye’nin en önemli festivalleri arasında yerini alır ve hatta Dünya’ya açılır.” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları