loading
close
SON DAKİKALAR

Osman Baydemir'in 3 yıla kadar hapsi isteniyor

Osman Baydemir'in 3 yıla kadar hapsi isteniyor
Tarih: 11.02.2012 - 20:21
Kategori: Gündem

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 15 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu 6'si belediye başkan 15 kişi hakkında 19 Eylül 2010'de 'anadilde eğitim' yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Eylül 2010'da izinsiz olarak BDP tarafından düzenlenen 'anadilde eğitim' yürüyüşüne katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bismil Belediye Başkanı Cemile Emineoğlu, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz ile 9 BDP'li yönetici hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Diyarbakır 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, şüpheliler Osman Baydemir, Selim Kurbanoğlu, Yüksel Baran, Cemile Emineoğlu ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme, iddianameyi okuyarak Kayapınar İlçesi Diclekent Bulvarı üzerinden bulunan Cegerxwin Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi önünden Koşuyolu Parkı'na kadar yapılan izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katıldıkları gerekçesiyle haklarında 2911 Gösteri ve Yürüyüş Kanuna ettikleri için dava açıldığını söyledi.

AÇIKLAMAYA KATILDIM
Sanık Osman Baydemir, iddianamedeki eyleme katıldıklarını kabul ederek, "İddianamede belirtilen doğrudur. Suç tarihinde sivil toplum örgütünün çağrısı üzerine anadilde eğitim hususuna dikkat çekmek için basın açıklaması yaptık. Eylemimiz demokratik bir haktır ve suç teşkil etmemektedir. Basın açıklaması da olaysız bir şekilde sona ermiştir. Beraatımı istiyorum" dedi. Mahkeme, savunması alınamayan sanıkların savunmasının alınması için duruşmayı 15 Kasım 2011'e erteledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları