loading
close
SON DAKİKALAR

Osman Kavala adliyeye sevk edildi

Osman Kavala adliyeye sevk edildi
Tarih: 19.02.2020 - 21:42
Kategori: Gündem

Gezi Davası'nda beraat ettikten sonra 15 Temmuz soruşturması gerekçesiyle gözaltına alınan Osman Kavala Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

18 Şubat'ta gerçekleşen Gezi Davası'nın son duruşmasında iki yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala ve tüm sanıklar beraat etmiş, Kavala için de tahliye kararı çıkmıştı. Kavala'nın tahliyesi beklenirken Başsavcılık 15 Temmuz ile ilgili bir soruşturma gerekçesiyle Kavala için gözaltı kararı verdi. Gelişme Türkiye'de ve dünyada tepkiyle karşılandı.

Dün akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Kavala sorgusunun ardından savcılık sorgusu için bugün akşam saatlerinde Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi Davası'ndaki beraat kararını eleştiren açıklamalarının ardından  HSK beraat kararı veren hakimler için soruşturma izni verdi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada aklanan Osman Kavala'nın bu kez 15 Temmuz'la ilgili bir davada gözaltına alınmasına dünyadan tepki yağdı. Almanya Dışişleri Bakanlığı "Osman Kavala'nın tahliye kararının hemen ardından gözaltına alınması bizi dehşete düşürdü" açıklaması yaptı.

AB’den yapılan açıklamada da, “Yargı süreçleri, muhalif seslerin susturulmasına yönelik bir araç olarak kullanılamaz” dendi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları