loading
close
SON DAKİKALAR

Osman Kavala'ya yeni gözaltı kararı

Osman Kavala'ya yeni gözaltı kararı
Tarih: 18.02.2020 - 21:28
Kategori: Gündem

Gezi Davasında yargılanan 9 kişi ile beraat eden Osman Kavala başsavcılığın itirazı ile tahliye edilmiyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavçılığı; 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başka bir soruşturma kapsamında Osman Kavala hakkında yeniden gözaltı kararı verdi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavçılığı davaya verdiği dilekçe ile;

Kamuoyunda "Gezi Olayları" olarak bilinen ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni hedef alan kalkışma girişiminin soruşturulması kapsamında; eylemleri planlayan, yöneten ve yönlendiren bir kısım şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 19 Şubat 2019 tarihli iddianamesi ile kamu davası açılmıştır.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 18 Şubat 2020 tarihi kararı ile hakkında kamu davası açılan sanıkların beraatına ve tutuklu sanık Mehmet Osman Kavala'nın tahliyesine karar verilmiştir. Alınan kararın bozulması talebi ile ilgili mahkemeye süre tutum dilekçesi verilmiş olup kararın gerekçesinin yazılmasını müteakip Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca istinaf kanun yoluna başvurulacaktır.

Yargılama sonucunda tahliyesine karar verilen sanık Mehmet Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'mızca yürütülen bir başka soruşturma kapsamında 'Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs' suçundan ayrıca gözaltı karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Ahmet Şık sosyal medya hesabından duyurdu;

"15 Temmuz darbe girişimine ilişkin başka bir soruşturma kapsamında Osman Kavala hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Yani tahliye etmiyorlar.

Osman Kavala bir kez daha Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsle suçlanıyor. 

Siyasetin emri ile sahnelenen bir komplo yine siyasetin emri ile “şimdilik” sonlandı. Gezi davası Türkiye muhalefeti için tehdit ancak rehinesi Osman Kavala olan bir büyük şantajdı. Bu karar için ne fidye ödendiğini bilirsek karar iyi mi kötü mü anlarız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları