loading
close
SON DAKİKALAR

ÖSYM ek yerleştirme yapacak

ÖSYM ek yerleştirme yapacak
Tarih: 11.02.2012 - 20:39
Kategori: Eğitim

ÖSYM 2011 ÖSYS sonuçlarına göre ek yerleştirme yapacak.

Üniversite adayları için son şans niteliğini taşıyan ek yerleştirmede tercihler 3-6 ekim tarihleri arasındainternetüzerinden ya da başvuru merkezlerine bireysel olarak yapılacak

Yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2011-ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) sonuçlarına göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ek yerleştirme yapılacak. ÖSYM'den 2011-2012 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2011-ÖSYS sonuçlarına göre ek yerleştirme yapılacağı bildirildi.

SÜRE UZATILMAYACAK

Boş kalan kontenjanlara yapılacak başvuru, bu yıl sınava giren ve üniversite eğitimi almak isteyenler için son şans. Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, 3-6 Ekim tarihleri arasında başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak yapmaları gerekiyor. 2011-ÖSYS merkezi ilk yerleştirmede tercih işlemi yapılabilen tüm ortaöğretim okulu müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerinin, ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacaklar ve başvuru süresinin kesinlikle uzatılmayacak. Adayların, tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla yaptıklarında 3 TL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecekleri ifade edilen açıklamada, posta ile merkeze gönderilen tercih formlarının işleme alınmayacağı duyuruldu.

KILAVUZ SATIŞI VE DAĞITIMI YOK

Açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

'2011-ÖSYS ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adaylar, 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu 29 Eylül 2011 tarihinde ÖSYM'nin http: //www. osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz adaylara ön bilgi amacıyla yayımlanacaktır." Ek yerleştirme işlemlerinin, 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2011-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacağı da bildirildi.

Kılavuzu dikkatli inceleyin

ÖSYM sitesinden yaptığı açıklamada tercih işlemlerinin başlayacağı 3 Ekim 2011'e kadar zorunlu hallerde kılavuzda değişiklik yapılabileceği bildirildi. Açıklamada, "Adayların tercihlerini yapmadan önce 3 Ekim 2011 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden güncellenerek yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır' denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları