loading
close
SON DAKİKALAR

ÖSYM Hale'yi 'erkek' yaptı

ÖSYM Hale'yi 'erkek' yaptı
Tarih: 12.02.2012 - 11:26
Kategori: Eğitim

ÖSYM, 9 bin hakim adayının gireceği İdari Yargı Hâkim Adaylığı Sınavı için hazırladığı giriş belgelerinde bazı adayların fotoğraflarını karıştırdı.

Son bir yılda Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) , Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nda (ALES) üst üste hatalar yapan ÖSYM, bu kez de 8 bin 964 adayın gireceği Adalet Bakanlığı İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yarışma Sınavı’nda hataya neden oldu.

Yarın yapılacak sınava girecek adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini ilan edilen 21 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te almak için Aday İşlemleri Sistemi’ne girdiler.

Ancak sisteme giren adaylar, kendi fotoğrafları yerine bir başka adayın fotoğrafıyla karşılaştılar. Bu kez yapılan hata öyle büyüktü ki, bazı kadın hâkim adaylarının fotoğraflarının yerinde erkek, bazı erkek hâkim adaylarının fotoğraflarının yerinde de kadın adayların fotoğrafları yer alıyordu.

Yapılan hatanın büyüklüğü karşısında hayrete düşen hakim adayları, hemen telefonlarına sarılıp ÖSYM’ye ulaşmaya çalıştılar. Saatlerce ÖSYM’den bir yetkili ile görüşmeye çalışan hâkim adaylarına, ancak akşam saatlerinde yanıt geldi. ÖSYM’den bir yetkili, hatanın Adalet Bakanlığı’nın fotoğrafların bulunduğu CD-ROM’ları yanlış göndermesinden kaynaklandığını söyledi. ÖSYM, yaptığı trajikomik hatayı ise ancak ertesi gün sabah saatlerinde telafi ederek düzeltebildi.

Önce şaka zannetti

ÖSYM’nin hiç unutulmayacak bu trajikomik hatasında kendi fotoğrafı yerine bir erkek avukatın fotoğrafını gören Hale Gizem Aygül isimli avukat, o an neye uğradığını şaşırdığını söyledi.

Vatan'ın haberine göre, Aygül, giriş belgesini ilk gördüğünde birilerinin kendisine şaka yaptığını zannettiğini kaydederek şunları söyledi: “21 Kasım’da saat 14.00’te ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi sayfasına girdim. Sistem önce şifre değişikliği yapmamı istedi. Şifremi değişip sınav yerime yani çıktısını alacağım sınava giriş belgeme baktım. Kendi fotoğrafım yerine bir erkek fotoğrafı görünce başka birinin sistemine girdiğimi zannettim. 

Ancak belgede benim ismim yazıyordu. Birileri şaka yapıyor sandım. Aynı sınava girecek adayların üye olduğu facebook grubuna girdim. Birçok kişinin aynı durumda olduğunu gördüm. Öğleden sonra 15.00 gibi ÖSYM’yi aramaya başladım. Uzun süre konuşacak bir yetkili bulamadım. Saatler sonra ise bir yetkili hatanın kendilerinden kaynaklanmadığını, Adalet Bakanlığı’nın fotoğrafların bulunduğu CD-ROM’ları yanlış göndermesinden kaynaklandığını söyledi.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları