loading
close
SON DAKİKALAR

Otopark alanına şehit zabıta Eren Bursa'nın ismi verildi

Otopark alanına şehit zabıta Eren Bursa'nın ismi verildi
Tarih: 28.11.2019 - 14:45
Kategori: Yerel

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla görevi başında şehit olan Eren Bursa’nın ismi, Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü hizmet binası içerisinde bulunan motorize araç park alanına verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü Motorize Ekiplerde görevli 24 yaşındaki Eren Bursa, 7 Eylül 2019 tarihinde, görevi başında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu şehit oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla, şehidimizin anımsanması ve adının yaşatılması için, Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü hizmet binası içerisinde bulunan motorize araç park alanına “Şehit Zabıta Eren Bursa Motorize Ekipler Park Alanı” ismi verildi. Otopark, düzenlenen tören ile açıldı.

Ailesi, sevenleri ve İBB camiasını derinden üzen kaybımızın anısına düzenlenen törene, şehidimizin ailesi İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy, Müdürler, Amirler ve yakınları katıldı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı konuşmasında şunları söyledi:

“Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu başından beri şehit ailemizin yanında olmuştur. Daha sonraki süreçlerde de Eren Bursa’nın adının yaşatılması adına bizlere talimat verdi. Bugün de bu talimatın gereğini yerine getirmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu isimlendirmenin iki amaca aracılık edeceğini düşünüyorum. Birincisi; şehidimizin adının sonsuza dek yaşayacağını ve hep hayırla yad edileceğine inanıyorum. İkincisi de; iş güvenliği konusunda sizlerin sağlıklı bir şekilde görevlerinizi yerinize getirmenizi bekliyorum.”

İBB Zabıta Daire Başkanı Engin Ulusoy yaptığı konuşmada, “Sizin hayatınız, sağlığınız ve güvenliğiniz bizim için birinci plandadır. Siz bizim için önemli ve değerlisiniz” ifadelerini kullandı. Motosikletli Zabıta Ekiplerinin görevlerine çıktığı yere Eren Bursa’nın isminin verilmesi, çalışma arkadaşlarının kazasız belasız bir şekilde görevlerini yerine getirmelerine, daha dikkatli ve disiplin içerisinde olmalarına vesile olacağını söyleyen Ulusoy, 2015 yılında görevi esnasında elim bir trafik kazası geçiren Şehit Zabıta Bahadır Yılmaz’ı da rahmetle andı.

Protokol konuşmalarının ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Şehit Zabıta Eren Bursa’nın babası Vahdettin Bursa ve ailesine Kur'an-ı Kerim ile Bayrak takdim ederek şehidin isminin verildiği tabelanın perdesini ailesi ile birlikte kaldırıldı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları