loading
close
SON DAKİKALAR

Oturumu Tandoğan'da Açtı

Oturumu Tandoğan'da Açtı
Tarih: 27.03.2012 - 18:10
Kategori: Siyaset

CHP, 4+4+4 düzenlemesini protesto etmek için haftalık grup toplantısını Tandoğan Meydanı'nda yaptı...


Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara Tandoğan Meydanı'nda hükümetin 4+4+4 eğitim düzenlemesini protesto ediyor. Miting şeklinde gerçekleştirilecek toplantı için CHP’lilerin meydanda toplanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına başladı.

Gürsel Tekin polislerden şikayetçi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, mitingin başlamasına saatler kala Ankara girişinde polislerin otobüsleri durdurduğunu söyledi.

Engellendiklerini öne süren Tekin, ''Polisler tam da miting günü trafik polisleri olduğunu hatırladılar ve Ankara girişinde uygulama yapmaya başladılar. Yüzlerce otobüs bekliyor. Ben de bunu şiddetle protesto ediyorum ve şimdi İçişleri Bakanı'nı arayıp şikâyet edeceğim'' dedi.

Tekin'in miting konusunda verdiği bir başka önemli ayrıntı ise, CHP örgütlerinin mitingde CHP bayrağı değil, Türk bayrağı açacak olmaları.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Mitingde hassasiyet içinde davranıp, CHP bayrağı yerine Türk bayrağı kullanacağız. Böylece sadece tek bir partiyi değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiren eğitim sorununda, CHP'ye oy vermiş olsun olmasın, tüm vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Herkes mitinge Türk bayrağı ile gelsin. Bu CHP sorunu değil, Türkiye'nin sorunu. Eğitimle ilgili endişeleri olan tüm vatandaşlarımızı da mitinge davet ediyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tandoğan Meydanı'nda gerçekleştirdiği partisinin grup toplantısında 12 yıllık kademeli eğitim sistemini eleştirerek, CHP'ye Meclis'te kaba kuvvet uygulandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kaba kuvvet uyguluyorlar. Az önce de söyledim, kafasının içinde beyin taşımayanlar kaba kuvvet uygularlar. Kaba kuvvete karşı direneceğiz, aklımızla direneceğiz, bilgimizle, kültürümüzle direneceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tandoğan Meydanı'nda partisinin grup toplantısı adı altında bir miting gerçekleştirdi. İktidar partisinin grup toplantısı olarak kabul etmediği, Meclis İçtüzüğü'ne aykırı olduğu gerekçesiyle miting olarak adlandırılan grup toplantısının başında CHP Grup Başkanvekili oturumu açtığını belirterek, Kılıçdaroğlu'nu kürsüye davet etti. Birçok partilinin ve CHP kurmaylarının katıldığı mitinge ayrıca eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit de katıldı.

Ankara Tandoğan Meydanı'nda grup toplantısında CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'ın tansiyonu çıktı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan vekil, daha sonra alanı terk etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin eğitim sisteminde getirdiği 4+4+4 sistemini protesto etmek, bunun sıkıntılarını halka anlatmak için TBMM'de grup toplantısı yerine milletvekillerini Ankara Tandoğan Meydanı'nda topladı. Yurdun dört bir yanından gelen milletvekilleri ve partililer Tandoğan Meydanı'nda toplandı. Vekillere ve meydana hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''İşte meydanlardayız'' diyerek konuşmasına başladı. Tandoğan Meydanı'nda toplanan partililer 'Anne baba inanma, geleceğim karartılıyor', 'Anneyim, eğitimde çözüm 1+8+4', 'İşçi çocuklara 4+4+4 çözüm getirmiyor' gibi pankartlar taşıdı.

Tandoğan Meydanı'ndaki kalabalık nedeniyle pek çok kişi zor anlar yaşadı. Tansiyonu yükselen CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar'a ilk müdahale 112 ekipleri tarafından miting alanında yapıldı. Kendisine müdahale eden sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası Çandar, miting alanını terk etti. Kendisini nasıl hissettiğini soran gazetecilere "Tansiyonum çıktı, kendimi iyi hissetmedim. Bu nedenle alandan ayrılıyorum." dedi. 

Bu arada miting alanının yanına getirilen ambulanslara fenalaşan ve bayılan partililer taşındı. 



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları