loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncu Gonca Vuslateri: 'Kadınlık yalnızca “annelik” değildir; Hayalim hep koruyucu aile olmak'

Oyuncu Gonca Vuslateri: 'Kadınlık yalnızca “annelik” değildir; Hayalim hep koruyucu aile olmak'
Tarih: 19.04.2022 - 15:42
Kategori: Kadın

Oyuncu Gonca Vuslateri takipçileri ile ailesini, çocukluğunu ve çocuk hayalini paylaştı. Vuslateri; Ama kadınlık yalnızca “annelik” değildir. Hayalim hep koruyucu aile olmak.

"Anne olmak istemedim hiç. İnatmış gibi bütün çocuklar beni çok sever. Kafamdan inmezler. Anne dizisinde pedagoglar şaşakalmıştı.. bebekler bile koynumda uyurdu.

Ama kadınlık yalnızca “annelik” değildir. Hayalim hep koruyucu aile olmak..

Ben de epey zorlukla darmadağın bir ailede büyüdüm. Okuyan, kültürlü.. ama paylaşamayan.. giden.. sürgün kimlikler içinde.. ve arkalarına yaslanacak büyükleri olmayan öksüz bir çiftti anne babam İncirlik’de lojmanda Amerikalı çocuklarla büyüdüm.

Klasik, makul tip değildim. Dut ağaçlarının tepesinde küçük barakalarda oturur. İpekböceği beslerdim. Uzun yolculuklarda bagaj kısmına konan civcivleri alıp beslerdim.

Babam kesmişti birini.. ayak bileğime iki nokta kan sıçramıştı.. hiç unutmam.. unutamam.. sabaha kadar kusmuştum.. istemediğim yemeği yemediğim gibi istediğim şeyi okumak için cücük yaşta evden gittim.

Yaptak Dökümü’nü aratmayacak türden hayat hikayeme bakıp.. ileride evladım olacak bıcırığa anlatacak dolu dolu anılarım kalbim kırık kalbini dinlendirmesi için çokça pamuk yastıklarım olacak umuttan.. bu yatırımı yapmak için son döngüdeyim.. “olanı kabul etmek” Sevmek, sempati duymak değil. O ajiteleri sapanla vurduk da.. varlığını, var olmuşluğunu hayatımda: kabul etmek. O şeyin yüzüne bakıp “evet gördük, yaşadık. SIRADAKİ!” demek.. gülmek, gülmek, gülmek.. değdi diyebilmek.. dibine kadar üzülmek.

Yerin dibine girmek, yeni bir şey olarak açmak.. hep denemek.. hayat böyle .. bu yorucu tempoda kimseye yaşamı zul etmeye gerek yok.. bu yüzden, annemin aradığı kişi annemi incetemez işte.. şimdi benim annelik provam."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları