loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncu Nur İncegül hayatını kaybetti

Oyuncu Nur İncegül hayatını kaybetti
Tarih: 11.02.2021 - 14:29
Kategori: Yaşam

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Nur İncegül 77 yaşında yaşamını yitirdi.

Bir süredir akciğer kanseri ile mücadele eden Yeşilçam oyuncusu Nur İncegül 77 yaşında yaşamını yitirdi. İncegül'ün yaşamını yitirmesini sosyal medya hesabından duyuran Birtanem Candaner, 'Bir süredir akciğer kanseriyle mücadele eden annemi kaybettik' mesajıyla duyurdu.

Tapılacak Kadın, Yaşamak Haram Oldu, Nisan Bitti, Seven Kıskanır, Yıkılmışım Ben, Öksüzler, Hasret gibi birçok filmde rol alan İncegül, aynı zamanda ses sanatçısıydı.

NUR İNCEGÜL KİMDİR?

1944 yılında dünyaya gelen Nur İncegül, Ümit Efekan’ın yönettiği 1984 yılı yapımı “Zavallılar” filmiyle sinema oyunculuğuna başladı. İncegül’ün rol aldığı filmler arasında Tapılacak Kadın, Yaşamak Haram Oldu, Nisan Bitti, Seven Kıskanır, Yıkılmışım Ben, Öksüzler, Hasret, Sevdiğimi Biliyorsun, Yazgı, Can Borcu, Sevgiler Çiçek Gibi, Bu Şehrin Geceleri, Hedef, Bir Avuç Sevgi, Yalnız Değilsiniz, Yalnızlar, Sonsuza Yürümek, Ölesiye Sevmek, Aliye, Zor Görev, Hayat Çemberi gibi filmler yer almaktadır. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı ve ses sanatçısı olan Nur İncegül’ün plak çalışmalarının yanı sıra güfteleri de vardır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları