loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncular Sendikası toplanıyor

Oyuncular Sendikası toplanıyor
Tarih: 12.02.2012 - 19:40
Kategori: Sendika

Oyuncular Sendikası ilk genel kurullarını bu hafta sonu gerçekleştirecek.

2 bine yakın Oyuncunun davet edildiği genel kurula Mehmet Ali Alabora, Halit Ergenç, Olgun Şimşek, Levent Üzümcü ve Şebnem Bozoklu gibi birçok ünlü Oyuncunun da katılması bekleniyor. 

5 ay önce kurulan Sahne, Perde, Ekran, Mikrofon Oyuncuları Sendikası'nda (Oyuncular Sendikası) ilk olağan genel kurul heyecanı yaşanıyor. Sendika, 10-11 Eylül tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü'nde ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. 

-SEÇİLECEK YENİ YÖNETİM 3 YIL GÖREV YAPACAK- 

Tüm sahne, perde, ekran ve mikrofon Oyuncularının çalışma koşullarını uluslararası standartlara getirmek amacıyla yola çıkan sendika, Oyuncuların ortak irade gösterecekleri bir platform oluşturmayı hedefliyor. 

Bu sebeple gerçekleşecek olan 1. Olağan Genel Kurulda bugüne kadar gerçekleştirilen faaliyetler Mali raporlar eşliğinde sunulacak, yapılması planlanan çalışmalar aktarılacak ve önümüzdeki 3 yıl görev yapacak olan yönetim kurulu seçilecek. 

Oyuncular Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu'nda sendikanın ana tüzüğü gereğince belirlenen zorunlu organlara, sendika üyesi olan tüm asli üyeler oy kullanarak yönetim kurulu, denetim kurulu ve disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri seçilecek. 

Genel kurula, oy kullanacak olan asli üyelerin yanı sıra, tüm fahri üyeler ile birlikte Oyuncular Sendikası kuruluş ve yapılanma sürecinin içinde olan 2 bine yakın Oyuncu da davet edildi. 

-İNGİLİZ OYUNCULAR SENDİKASI DA GENEL KURULDA TEMSİL EDİLECEK- 

Oyuncular Sendikası Genel Kuruluna kamu kuruluşlarından, diğer sendikalardan konuklar ve bugüne kadar Oyuncular Sendikası ile dayanışma içinde olan kurum ve kişilerin de katılım göstermesi bekleniyor. 

Yeni dönem yapılması hedeflenen planlar paylaşılırken, İngiliz Oyuncular Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Stephen Spence de birikimlerini paylaşacak. Olağan genel kurulun ikinci günü ise zorunlu kurullara üye seçimleri, yargı gözetimi altında serbest, eşit, gizli oy, açık sayım ve döküm esasına göre demokratik bir şekilde gerçekleşecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları