loading
close
SON DAKİKALAR

Özakça ve Saçılık'ın açıklamasına polis engeli

Özakça ve Saçılık'ın açıklamasına polis engeli
Tarih: 01.06.2017 - 15:57
Kategori: Gündem

Açlık grevinin 11'inci gününe giren Esra Özakça ile Veli Saçılık’ın Yüksel Caddesi'nde yapacağı açıklamayı polis engelledi. Özakça ve Saçılık, herkesi Yüksel Caddesi'ne çağırdı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Esra Özakça ve Veli Saçılık, tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın direnişlerinin 205’inci ve açlık grevlerinin 85'inci gününde abluka altındaki İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama gerçekleştirmek istedi.

Eşi Semih Özakça'ya destek olmak için açlık grevine başlayan ve 11'inci gününe giren Özakça, "Nuriye ve Semih'in açlık grevinin 85. gününde" yazılı pankart açtı. Alanda hazır bekleyen polis, Özakça ve Saçılık'ı zor kullanarak, İnsan Hakları önünden uzaklaştırdı.

Özakça, polis müdahalesine karşı alanı bırakmayacaklarını ve her zaman İnsan Hakları Anıtı önünde olacaklarını dile getirdi.

Sincan Cezaevi'nde tutulan Gülmen ve Özakça'nın taleplerinin kabule edilmesi için 11 gündür açlık grevinde olan Özakça, "Açlık grevine de direnişe de devam edeceğiz. Her gün 13.30 ve 18.00'de buradayız. Hepinizi Yüksel Caddesi'ne bekliyoruz" dedi. 

DİHABER

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları