loading
close
SON DAKİKALAR

Özel vergilere karşı imza kampanyası

Özel vergilere karşı imza kampanyası
Tarih: 12.02.2012 - 00:22
Kategori: Özel Haberler

Kadıköy Kent Konseyi ve tüketici örgütleri tarafından, özel vergilere karşı toplanan imzalar, 9 Ocak’ta Maliye Bakanlığı ve Meclis’e gönderilecek.

Kadıköy Kent Konseyi Tüketici Birimi, TÜKODER ve TÜBİDER’in 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nde başlattıkları “Türkiye’de tüketiciler özel vergilerle soyuluyor” başlıklı imza kampanyasında sona yaklaşıldı. Özel vergilere karşı toplanan imzalar 9 Ocak Pazartesi günü, Kadıköy Merkez Postanesi’nden Maliye Bakanlığı ve TBMM’ye gönderilecek.

Kadıköy Kent Konseyi Tüketici Birimi, TÜKODER ve TÜBİDER tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Türkiye’de tüketiciler özel vergilerle soyuluyor” başlığı ile yaptığımız imza kampanyasında toplanan imzaları 9 Ocak 2012 tarihinde Kadıköy halkıyla birlikte gönderiyoruz. Tüm Kadıköylü tüketicilerin binlerce imzasının Maliye Bakanlığı ve Meclis’e ulaşmasını istiyoruz. Çünkü bizim ülkemiz hâlâ dünyanın en çok özel vergiler toplayan ülkesi. Çünkü harcadığımız her 100 Liranın 79 Lirasını vergi olarak ödüyoruz. Çünkü her şeye tekrar tekrar zam yapılmasına rağmen yani ülke olarak fakirleşmemize rağmen vergi oranları düşmeden soyuluyoruz. 

Üstelik çok zenginlerin vergi oranları düşük ve çeşitli biçimlerle düşürülebiliyor ama bizler ekmek, su, giyecek, içecek, benzin, ilaç ne alırsak değişik oranlarda ama toplamda yüzde 78,8 oranında ödemeye devam ediyoruz. Sosyal devlet ilkesine ve insan haklarına tamamen aykırı olan bu durumu kabul etmediğimizi gösteren imzalarımıza sahip çıkıp onları birlikte 9 Ocak 2012 tarihinde saat 11.00’de Kadıköy Postanesi’nden basın açıklaması yaparak gönderiyoruz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları