loading
close
SON DAKİKALAR

Özge Özpirinçci: 'Ben sisteme hep meydan okuyacağım, her zaman asi olacağım'

Özge Özpirinçci: 'Ben sisteme hep meydan okuyacağım, her zaman asi olacağım'
Tarih: 17.01.2024 - 14:36
Kategori: Magazin

Sandık Kokusu dizisiyle izleyiciyle buluşan Özge Özpirinçci konuk olduğu ‘Sıkı Muhabbet’ programında samimi itiraflarda bulundu.

Sandık Kokusu dizisiyle izleyiciyle buluşan Özge Özpirinçci konuk olduğu ‘Sıkı Muhabbet’ programında samimi itiraflarda bulundu. Doğallığıyla dikkat çeken yetenekli oyuncu, “Çok şık, bakımlı, iki dirhem bir çekirdek görünmesi gereken bir karakteri canlandırıyorsam saçımı da boyatırım, botoks’ umu da yaptırırım, sporuma da giderim” diyor.

Sanatçının rolünün toplumu düşündürtmek ve sorgulatmak olduğunu söyleyen Özge Özpirinçci, “Ben sisteme hep meydan okuyacağım, her zaman asi olacağım. Kadınlar güçlenmeye devam ediyor, edeceğiz. Kadınlar birazcık oyunu değiştirmeye devam ettikçe bu oyun değişecek” diye açıklıyor.

Eşi hakkında da yorumda bulunan oyuncu: “Burak’ın gözünden iyilik akıyordu. Bana güven hissi verdi. Kıyamet kopsa ‘Ben bu adamın yanında iyiyim’ hissini veriyor bana."

Özge Özpirinçci Kimdir?

1 Nisan 1986 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da okudu. Lise eğitiminde AFS programı ile bir yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde okudu. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Annesi İngilizce öğretmenidir. İlk olarak, Kanal D'de yayımlanan Cesaretin Var Mı Aşka ve Kavak Yelleri adlı dizilerde oynadı. Ayrıca Eti, Browni, Algida ve Cornetto reklamlarında da oynadı. Kanal D'de yayımlanan Kavak Yelleri dizisinde uçuk kaçık ama bir o kadar da duyarlı kanser hastası bir kız olan "Ada" karakterini canlandırdı. Bu dizide beş bölüm oynadı. 2009-2010 yılları arasında Show TV'de yayımlanan duygusal, dram, gençlik türündeki dizisi Melekler Korusun adlı dizide "İpek Taşkır" adlı üniversite öğrencisi bir karakteri canlandırdı. Özpirinçci, ayrıca Zülfü Livaneli'nin yönettiği, 2010 yılında vizyona giren Veda filminde "Fikriye Hanım" karakterini oynamıştır. Ayrıca 2010 yılında Show TV'de yayımlanan ve 11. bölümü ile yayından kaldırılan Deli Saraylı isimli dizide "Dilruba" karakterini canlandırdı. Anadolu Kartalları filminde "Üsteğmen Ayşe Dinçer" karakterini canlandırdı. 2011-2012 yılları arasında atv'de yayımlanan Al Yazmalım dizisinde ise başrol olan "Asiye" karakterini canlandırdı ve TRT Okul'da yayınlanan Toplu Hayat adlı programda sunuculuk yaptı. Kayıp filminde de rol almıştır. Star TV'de Aramızda Kalsın adlı dizide "Görkem" karakterini canlandırdı. 2014 yılında çekilen Karışık Kaset filminin baş karakteri "İrem" karakterini canlandırmıştır. 2015-2016 yılları arasında FOX'ta yayımlanan Aşk Yeniden dizisinde "Zeynep" karakterini canlandırmıştır. Ayrıca Özpirinçci Athena Grubunun Arsız Gönül klibinde oynamıştır.

29 Kasım 2015 akşamı gerçekleştirilen 42. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü'nü kazanmıştır.

2017-2020 yılları arasında yine FOX'ta yayımlanan Kadın dizisinde başrol olan iki çocuk annesi "Bahar Çeşmeli" karakterini canlandırmıştır.

Ayrıca bu rol ile 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır.

12 Nisan 2013 tarihinde Engin Altan Düzyatan ile nişanlanmış, aynı yıl içinde karşılıklı karar vererek ayrılmışlardır.

2014 yılından beri birlikte olduğu ve 2021 yılında evlendiği kendisi gibi oyuncu olan Burak Yamantürk ile Mercan adında bir kızı vardır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları