loading
close
SON DAKİKALAR

Özgecan Aslan'ın katledilişinin üzerinden 5 yıl geçti

Özgecan Aslan'ın katledilişinin üzerinden 5 yıl geçti
Tarih: 11.02.2020 - 09:21
Kategori: Gündem

Bugün 11 Şubat 2015 tarihinde bindiği minibüste, minibüs şoförü tarafından cinsel tacize uğrayan ve sonrasında vahşice katledilen Özgecan Aslan ölüm yıl dönümü.

19 yaşında 2015 yılında bindiği minibüste vahşice öldürülen Özgecan Aslan, katledilişinin 5. yılında mezarı başında anılacak.  

Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüste öldürülen 19 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ailesi, her gün aynı acıyı yaşıyor.

Psikoloji 1. sınıf öğrencisi olan Özgecan Aslan 11 Şubat 2015'te okuldan arkadaşlarıyla birlikte çıkarak eve dönme üzere minibüse bindi. O gün cep telefonu arızalı olan Özgecan arkadşaının telefonundan ablasına "Annem merak etmesin 20'de Mersin'de olacağım'' yazılı bir mesaj gönderdi.

Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te bindiği minibüste tecavüz girişimine direndiği için vahşice katledilmişti. Aslan'ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden zanlının jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulunmuştu.

Özgecan Aslan'ı öldürAhmet Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe, Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 Aralık'ta ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca tecavüz ve diğer suçlardan da minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'e 27, arkadaşı Fatih Gökçe'ye 24 yıl hapis cezası verilmişti.

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açmış, binlerce kadın, cinayeti ve kadına şiddeti protesto etmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları