loading
close
SON DAKİKALAR

Özhaseki, şantaj davasını kazandı

Özhaseki, şantaj davasını kazandı
Tarih: 12.02.2012 - 02:00
Kategori: Siyaset

Yolsuzluk yaptığı iddia edilen Hacı Ali Hamurcu'nun avukatı Yusuf Erikel'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye sahte senetle şantaj yaptığı gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına yolsuzluk yaptığı iddia edilen Hacı Ali Hamurcu’nun avukatı Yusuf Erikel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye şantaj yaptığı gerekçesiyle yargılandığı davada, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından mahkum olan Hacı Ali Hamurcu’nun avukatı Yusuf Erikel’in, sahte senetle şantaj yapmak suçuyla yargılandığı Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava sonuçlandı. Mahkeme, Erikel’e 2 yıl 1 ay hapis ve 62 bin 500 lira para cezası verdi.

Erikel’in, 2007 genel seçimleri öncesi Başkan Özhaseki’yi arayarak, elinde "Borçlusu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Genel Sekreter Mustafa Yalçın olarak görünen 10 bin liralık senet olduğunu, bu senedin ödenmemesi halinde seçimler öncesinde sansasyon oluşturacağı" tehdidinde bulunduğu hatırlatıldı.

Şantaj iddiası sonucu Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş ve dava açılmıştı. Mahkeme sürecinde, Başkan Özhaseki ve Genel Sekreter Yalçın’ın imzalarının taklit edilerek sahte senet hazırlandığı ve bu senetle şantaj yapıldığı belirlendi.

Hacı Ali Hamurcu’nun Büyükşehir Belediyesi adına yolsuzluk yaptığı iddialarını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu senetle ilgili olarak "Bu olayla ilişkileri yok da senedi niye ödediler?" şeklinde suçlamalarda bulunmuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları