loading
close
SON DAKİKALAR

Özlem Becan: Uzunköprü arıtma tesisimiz tıkır tıkır çalışıyor

Özlem Becan: Uzunköprü arıtma tesisimiz tıkır tıkır çalışıyor
Tarih: 12.06.2021 - 10:12
Kategori: Yerel

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan Ergene Nehri kirliliğiyle ilgili "arıtma tesisi çalışmıyor" iddialarına yanıt verdi.

Konuyla ilgli açıklama yapan Uzunköğrü Belediye Başkanı Özlem Becan şöyle konuştu:

"Arıtma  tesisimizle ilgili biliyorsunuz AK Parti il başkanının da talihsiz bir açıklaması olmuştu ona bir cevap vermiştik. Bunun sayın Cumhurbaşkanı tarafından da dillendirilmesi bizi ziyadesi ile üzdü. Çünkü bölgemizde Uzunköprü adına gönül rahatlığı ile konuşabilirim ki Uzunköprü arıtma tesisimiz tıkır tıkır çalışıyor herhangi bir sıkıntısı asla ve katta yok. Zaten eş zamanlı olarak hem Ergene'den hem de arıtma tesisimizin arıtma sonuçları bağımsız laboratuvarlar tarafından da değerlendiriliyor. Bunu da kamuoyu ile sıklıkla paylaşıyoruz. 

Arıtma tesisinin bu sonuçlara rağmen çalışmadığını söylemek bizim için büyük bir haksızlık. Arıtma tesisi olmadığı vakit çok öncelerde atıkların Ergene'ye gittiğini biliyoruz. O dönemde bile Ergene'de balık tutuluyor, yüzülüyordu. Demek ki arıtma tesisi olmadığı zaman da aslında Uzunköprülüler Ergene'yi kirletmiyorlardı. Ergene'nin yanı gittiğinde görüyorsunuz su simsiyah akıyor, Uzunköprülülerin öyle bir atıkla Ergene nehrini  kirletmeleri mümkün değil sanayi atığı olduğu  zaten her halinden belli. Doğal atıklarla da canlılara zarar verilmediği de aşikar, sanayi atıklarının Ergene'de ki tüm canlı yaşamına zarar verdiği ve kirliliğin sebebinin de sanayi bölgesinde ki fabrikaların arıtma tesislerinin çalıştırılmadığı olduğu da açık"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları