loading
close
SON DAKİKALAR

Özlük hakları için eylem yapan sağlık çalışanlarına müdahale: Gözaltılar var

Özlük hakları için eylem yapan sağlık çalışanlarına müdahale: Gözaltılar var
Tarih: 22.01.2021 - 13:50
Kategori: Gündem

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi önünde özlük hakları ve taleplerinin yerine getirilmesi için toplanan çok sayıda sağlık çalışanı gözaltına alındı.

Ankara'da, özlük hakları için basın açıklaması yapmak isteyen sağlık çalışanları gözaltına alındı. Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç da gözaltına alınanlar arasında. 
 
Ankara Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Özlük haklarımızı talep etmek için gerçekleştireceğimiz alkışlı protestoya polis saldırdı! Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş'lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Pandemi döneminde artan sorunlarla baş etmeye çalışan, hakkını arayan sağlık emekçilerine yönelik baskılar son bulsun. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın" denildi.
 
Türk Tabipleri Birliği de (TTB) gözaltılara tepki gösterdi. TTB'den yapılan açıklamada ise "Pandemi koşullarında sağlıkçıları görmezden gelenlere rağmen taleplerimizi dile getirmeye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Sağlıkçıların talepleri dile getirdikleri için gözaltına alınan Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve gözaltındaki sağlıkçılar hemen serbest bırakılsın" ifadelerine yer verildi.
Gözaltılar sonrası basına açıklama yapmak isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Pınar İçel de polisin engellemesiyle karşılaştı. 
SES, gözaltılara tepki gösteren Ankara Şehir Hastanesi sağlık emekçilerinin alkışlı protestosu nun da polis tarafından engellendiğini duyurdu.
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları