loading
close
SON DAKİKALAR

Öztrak: AKP kendi enflasyon rekorunu kırdı

Öztrak: AKP kendi enflasyon rekorunu kırdı
Tarih: 03.01.2012 - 18:07
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, iktidarın geçen yıl kendi döneminin enflasyon rekorunu kırdığını ileri sürdü.

Öztrak, yazılı açıklamasında, geçen ekim ortasında açıklanan hükümet programında 2011’de enflasyonun yüzde 7,8 olacağının söylendiğini ancak 2011 enflasyonunun yüzde 10,5 olduğunu belirtti.

Enflasyon oranındaki sapma oranının yüzde 35 olduğunu savunan Öztrak, şunları kaydetti:

"2011 enflasyonu, mevcut enflasyon serisi içinde 2003’den bu yana yaşanan, en yüksek yıllık enflasyondur. Hükümet mevcut seride enflasyon rekorunu kırmıştır. Ama bu rekoruna sahip çıkmamaktadır. Aynı hükümet, başka hiçbir cumhuriyet hükümetine nasip olmayacak başka bir rekoru daha kırmıştır. Türkiye 2011’de, 80 milyar dolara yaklaşan cari açığı (döviz açığı) ile ABD’nin ardından dünyada en fazla cari açık veren 2. ülke olmuştur. Hükümet bu rekoruna da sahip çıkmamaktadır.

Dolar matbaasının başındaki Amerika’nın cari açığı Türkiye’nin sadece 5 katı iken, geliri Türkiye’nin 19 katıdır. Daha Aralık ayı ithalatı açıklanmamıştır. Ama daha 2011 bitmeden, kasım ayında 12 aylık ithalat 241 milyar dolar olmuştur. Bu Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ithalat rekorudur. Buna da sahip çıkan yoktur. Kasımda verilen 12 aylık dış ticaret açığı ise 106,5 milyar dolardır. Bu da bir cumhuriyet rekorudur. Bunun da sahibi AKP’dir ama buna sahip çıkmamaktadır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları