loading
close
SON DAKİKALAR

Öztürk Yılmaz CHP'den ihraç edildi

Öztürk Yılmaz CHP'den ihraç edildi
Tarih: 20.11.2018 - 16:53
Kategori: Gündem

CHP yönetiminin "Türkçe ezan" açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözleri nedeniyle iki kez "kesin ihraç" talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki nihai karar verildi.

CHP Grup Disiplin Kurulu, bugünkü toplantısında Yılmaz'ın parti grubundan ihracına karar verdi.

Yılmaz hakkındaki ihraç kararı, Siyasi Partiler Kanunu'na göre parti üyeliğini de etkileyecek. CHP Genel Merkezi, bu karara göre Yılmaz'ın CHP üyeliğini de düşürecek.

CHP'den ihraç edilen Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz karar sonrası açıklama yaptı.

Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

"Bağımsız milletvekili olarak devam edeceğim. Ta ki hukuki süreç sonlanana, yanlış hesap Bağdat'tan dönene kadar. Biliyorum ki taban yönetim gibi düşünmüyor. Bunu aldığımız tepkilerden gayet net anlamış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte bu kürsüyü sonuna kadar kullanacağız. Miletvekilini millet seçer. Parti disiplini diye milletvekilinin kenara itilmesi milletin vicdanını kanatmıştır. Bazıları AKP yargıya siyasi müdahalede bulunuyor, diyor. Birileri de disiplin kuruluna talimat veriyor. Bu, yargıdan dönecektir. Bu vahim hatalarla aleyhime siyasi bir süreç başlatılmıştır. Herhangi bir siyasi bir partiye yamanma derdimiz asla olamaz. Beni partiden bu şekilde ihraç edenleri de millet ihraç edecek. İhanetin her türlüsünü gördüm. Önemli olan ülke meselesidir. Doğru noktada durma meselesidir. Mücadelemden dolayı gururluyum. CHP seçmenine saygım sonsuz. Halkın derin vicdanında bu işlemin kabul görmeyeceğini herkesin bilmesini isterim. Umudun ışığı sönmez.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları