loading
close
SON DAKİKALAR

''Pakistan'da kontrgerilla eğitimi''

''Pakistan'da kontrgerilla eğitimi''
Tarih: 31.05.2012 - 12:49
Kategori: Dünya

Pakistan medyası, Amerikalı bir yetkiliye dayanarak ABD özel kuvvetlerinden bir grubun, Pakistan ordusuna kontrgerilla eğitimi vermek için ülkeye geldiğini yazdı...

Pakistan medyasının bir ABD'li yetkiliye dayanarak verdiği habere göre, Pakistan askerlerine kontrgerilla savaş eğitimi verecek 10 kadar ABD'li asker Pakistan'ın Peşaver kentine ulaştı.

İsminin açıklanmasını istemeyen ABD'li yetkili, uzun bir aradan sonra Amerikan askerlerinin Pakistan'a gelmesini, tarihinin en gergin döneminden geçen ABD-Pakistan ilişkilerinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Pakistan ile ABD arasındaki ilişkiler, terör örgütü El-Kaide lideri Usame Bin Ladin'in geçen yıl mayıs ayında ABD operasyonuyla öldürülmesi sonrasında daha da kötüleşmiş, Kasım ayında iki NATO helikopterinin sınırı aşarak 24 Pakistan askerini öldürdüğü saldırıdan sonra ise kopma noktasına gelmişti.

Uzmanlar, İslamabad yönetiminin Amerikalı askerleri kabul etmesini, düşük düzeyde seyreden ilişkilerin yeniden başlaması şeklinde değerlendirirken, yeni bir sorunla karşılaşılmaması halinde zaman içinde normalleşme sürecine girileceğini düşünüyor.

Öte yandan, Pakistan Ordusu Bilgilendirme Merkezi'nden (ISPR) yapılan açıklamada basında yer alan haberler yalanlandı. Ordu, ülkede ABD askerlerinin bulunduğu reddetti. 

Cnntürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları