loading
close
SON DAKİKALAR

Pakistan'dan Haberal mektubu

Pakistan'dan Haberal mektubu
Tarih: 22.05.2012 - 12:13
Kategori: Dünya

Pakistan'ı ziyaret eden Başbakan Erdoğan'dan Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın serbest bırakılmasını istediler...

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani’nin daveti üzerine Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısına katılmak üzere Pakistan’da bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan’a açık mektup gönderen Pakistan Organ Nakli Derneği (TSP), Ergenekon davası kapsamında üç yıldır tutuklu yargılanan Haberal’ın “insani gerekçelere bakılarak serbest bırakılmasını” istedi.

Hüriyet'ten Razi Canikligil'in haberine göre, Pakistan’ın dünyaca ünlü doktoru Adibul Hasan Rizvi tarafından yazılan mektupta, Haberal’ın kurucu başkanı olduğu Ortadoğu Organ Nakli Derneği (MESOT)’a bağlı bir dernek olarak, Ortadoğu’da organ naklinin halk arasında etik olarak yaygınlaştırılmasında olağanüstü katkıları olan Haberal’ın insan haklarının ihlal edildiğini düşündükleri belirtildi.

Mektupta şu ifadeler kullanıldı:
“Kardeş ülke Türkiye, adalet, hakşinaslık ve kuvvetli demokrasi geleneklerine sahip bir ülkedir. Türkiye’de ameliyat ettiği binlerce organ nakli hastası Profesör Haberal’ın bakımından mahrum bırakılmıştır. Uluslararası Organ Nakli Derneği (ITS)’nin konsey üyesi olarak, MESOT bölgesini temsil eden Haberal, meslektaşlarımızın büyük saygısını kazanmıştır. Prof. Haberal, bölgede ilk organ naklini gerçekleştirerek onur kaynağımız olmuştur. SIUT (Sindh Institute of Urology and Transplantation) olarak Haberal’ın arkadaşı ve destekçileriyiz. Sayın Ekselansları, bunu insanlık adına mütevazı bir istek olarak görünüz. Ülkenizin yönetim işlerine karışmak istemiyoruz, ancak 20 yıldır bildiğimiz Profesör Haberal’ın organ sorunu yaşayan çok ağır hastaları tedavi eden büyük bir doktor olduğuna ve özgürlüğüne en kısa zamanda kavuşması gerektiğine inanıyoruz.”

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları