loading
close
SON DAKİKALAR

'Paramız var, Korkmayın' diyen Papandreu yargılanacak

'Paramız var, Korkmayın' diyen Papandreu yargılanacak
Tarih: 19.01.2017 - 05:14
Kategori: Dünya

Dedesi, babası ve kendisi Yunanistan’da başbakanlık görevi yapmış olan, PASOK Partisinin kurucusu Andreas Papandreu’nun oğlu Yiorgos Papandreu bugün yargıç karşısına çıkacak.

Dedesi, babası ve kendisi Yunanistan’da başbakanlık görevi yapmış olan, PASOK Partisinin kurucusu Andreas Papandreu’nun oğlu Yiorgos Papandreu bugün yargıç karşısına çıkıyor.

Yunanistan eski Başbakanı Yorgos Papandreu, ilk kez sanık olarak hakim önüne çıkmaya hazırlanıyor. Dava, emekli bir deniz subayının Papandreu'nun lideri olduğu PASOK'un 2008 seçimlerini "hile ile kazandığı" suçlamasına dayanıyor. 

Emekli subay, Papandreu'nun, 2008'deki ekonomik krize rağmen Yunan halkına "Paramız var. Korkmayın" sloganlarını kullanmakla iktidara geldiğini ve seçim öncesinde verdiği vaatlerden hiçbirini yerine getirmediğini gerekçe göstererek Papandreu'ya 260 bin euro'luk manevi tazminat ve halkı yanılttığı için ayrıca "vatan hainliği" suçlamasını da yöneltti. Davanın 19 Ocak bugün görülecek. Subayın avukatlarına göre, Papandreu suçlu bulunursa 3 ay hapis cezası hükmü giyebilir. Papandreu ise suçlamalara karşı "Evet para çoktu. Ama vergi kaçakçıların da bulunuyordu. Önemli olan vergi kaçakçılığını önlemek. Ben bunu kastetmiştim" diyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları