loading
close
SON DAKİKALAR

Paran kadar deniz

Paran kadar deniz
Tarih: 16.06.2012 - 12:43
Kategori: Seyahat

İstanbul'da plajlar açıldı. Ücretli plajlar, tatil köyü gibi. Temiz ve bakımlı. Ücretsiz plajların ise özellikle Avrupa yakasında hali perişan...

Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan 5 plaj dün açıldı. İBB’nin verdiği bilgilere göre, deniz suyu her hafta ölçülüyor, ilaçlama yapılıyor. 15 TL karşığında girilen plajlar bir tatil köyünü aratmıyor. Duş, soyunma kabini, yeme-içme yerleri mevcut. Güvenlik, cankurtaran, temizlik görevlileri arı gibi çalışıyor. Avrupa yakasındaki ücretsiz halk plajları ise dökülüyor.

Avrupa Yakası’nda Florya sahilinde bulunan Güneş Plajı’na giriş 15 TL. Öğrenci ise 7.5. Uzun bir kumsalda şezlonglar gün boyu emrinizde. Temizliğe özen gösteriliyor. Cankurtaranlar kulelerde ve jetsikilerle denizde dürbünlerle sürekli gözetleme yapıyor. 840 metre sahili bulunan plaj tellerle çevrili. Kabinler, duşlar, yeme-içme yerleri tertemiz.

Ücretsiz plaj

Birkaç km uzağındaki ücretsiz Menekşe Plajı’nın ise sınırları belli değil. 620 metrelik sahili bulunan plajda kabinlerin yetersizliği fazla dert değil, havluyu saran mayosunu değiştiriyor. Denize donla girmek yasak olsa da, görevli azlığından dolayı kontrol yetersiz.

İlk gün plaja gidenler tesislerden memnun ancak iş denizin temizliğine gelindiğinde memnun olan yok. Marmara Üniversitesi öğrencisi Eda Kılıvan, yosun, kağıt, poşet gibi kirlilikten dolayı denize giremediğini söylüyor.

Anadolu Yakası’nda 3 plaj hizmet veriyor. Caddebostan-1 ve Caddebostan-3 ücretsiz. 300 metrelik Caddebostan-2 plajının girişi ise 15 TL., öğrenciye 7.5 TL. Her 3 plajda da cankurtaran bulunuyor. Çiroz Plajı’nda can güvenliği endişesi nedeniyle hizmet verilmiyor.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları