loading
close
SON DAKİKALAR

Parlak ikili Ceren Necmioğlu için çaldı

Parlak ikili Ceren Necmioğlu için çaldı
Tarih: 12.02.2012 - 09:20
Kategori: Kültür & Sanat

Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall konserlerinde dün akşam 'Gençlik Fırtınası' vardı.

Konserde, Merve Kocabeyler hocası Yonca Özkan Bilenoğlu’nun arp ile Dorukhan Doruk ise, Pekinel kardeşlerin “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesi tarafından verilen değerli viyolonsel ile çaldı.

Konser, Katalan besteci Gaspar Cassadó'nun solo viyolonsel için yazdığı süitle başladı. Dorukhan Doruk’un süit yorumu virtüöz olduğunun kanıtıydı. Merve Kocaneyler, Grandjany ve Tournier'in solo arp için parçalarını zarif bir olgunlukla yorumladı. Villa-Lobos, Granados, Faure, Saint-Saëns’ın eserlerini yüksek birliktelik ve duyarlılıkta yorumlayan ikili, Saint-Saëns’ın Hayvanlar Karnavalı'ndan "Kuğu" parçasını 24 Kasım’da toprağa verdiğimiz viyolonsel hocası Ceren Necmioğlu için çaldılar.

Lara Melda ise, Beethoven, Rachmaninof, Debussy’nin eserlerini gençliğin verdiği rahatlık ve coşkuyla seslendirdi. Lara Melda geçen hafta 12.Antalya Piyano Festivali’ne de katılmıştı. 

Dorukhan Doruk’un hocası Dilbağ Tokay’da konserdeydi. Tokay gururla izlediği ikili için; “Arp, viyolonsel sık dinlenen ikililerden değildir. Konserde, gençlikle olgunluğu betimleyen pırıl pırıl ahenkli yüksek bir birliktelik dinledik. Bis parçaları “Summertime” da yorumları, öylesine yaratıcı bir doğaçlamaydı ki, sanki içlerinde zenci vardı. En kutsal yer olan sahnede duygusal bağları çok sıkıydı” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları