loading
close
SON DAKİKALAR

Partiyi temsilen imza attım...

Partiyi temsilen imza attım...
Tarih: 12.02.2012 - 02:45
Kategori: Siyaset

Yazılı bir açıklama yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Basında yer alan şahsımla ilgili haberler tamamen yanlış bir bilgilendirme sonucundan kaynaklanmaktadır" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, "Basında yer alan şahsımla ilgili haberler tamamen yanlış bir bilgilendirme sonucundan kaynaklanmaktadır" dedi.

Özcan, şöyle dedi:

"Meselenin özü şudur; milletvekillerinin emeklilik haklarıyla ilgili yapılan düzenleme, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin ortak anlaşmasından doğmuştur. Bu anlaşma çerçevesinde teklifin siyasi parti grup başkanları tarafından değil, siyasi partilerin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı üyeleri kanalıyla yapılması kararlaştırılmıştır. Divan üyeleri içerisinde benim de bu düzenlemeden hiçbir kazancım olmaması nedeniyle, TBMM Divan Üyesi olarak partimizi temsilen benim imza atacağım bana söylendi. Ben de bunun gereği olarak imza attım. Daha sonra kimse bana gelip, devamında gelen önergelerin de 'şu kısmına imza atma' demedi. 

Ayrıca ben emekli değilim. Benim emekliliğime daha 20 yıl var. Bu teklif yasalaşırsa 2020 yılına kadar devam edecek. Ben ise 2031 yılında ancak emekli olabiliyorum. Yani beni bu emeklilik düzenlemesi uzaktan yakından ilgilendirmiyor. Dolayısı ile benim bu yasadan 1 kuruşluk bir maddi kazancım yoktur. Ben bugüne kadar Bolu halkını utandıracak bir şey yapmadım. Ben sadece bütün partilerin aldığı ortak karara, partimin divan üyesi olarak imza attım."

Topbaş: Savunmamızı yaparız

ANKA'ya konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, önergeye imza atmasının gerekçeleri olduğunu belirterek, milletvekillerinin özlük haklarını içeren bir yasa olmadığını söyledi. Futbol yorumcularına, CEO'lara milyarlar verildiğine dikkat çeken Toptaş, "Milletvekili para hesabı mı yapsın, geçim hesabı mı yapsın? Vekillerin ağır sorumlulukları var" dedi. Toptaş, emekli vekillerin daha uygun olması nedeniyle Meclis berberine, lokantasına geldiğine de ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları