loading
close
SON DAKİKALAR

Patronlara 75 TL’lik asgari ücret jesti de İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak

Patronlara 75 TL’lik asgari ücret jesti de İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak
Tarih: 18.02.2020 - 17:14
Kategori: Gündem

AKP, patronlara 2020 yılı boyunca 75 TL asgari ücret desteği verilmesini istedi. Desteğin altından ise yine İşsizlik Sigortası Fonu'ndan patrona kaynak aktarılması çıktı.

AKP, Meclis'e sunduğu torba yasa teklifinde, patronlara 2020 yılı boyunca 75 TL asgari ücret desteği verilmesi, desteğin de İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanması istendi.

AKP, birçok kanunda değişiklik öngören torba yasayı Meclis'e sundu. Torba yasada, bu yıl patronlara asgari ücret desteği verilmesi teklifi de yer aldı. 2020 yılında uygulanacak asgari ücretin görüşüldüğü toplantılarda, patronlar 2016-2019 yıllarında yapılan asgari ücret desteğinin devam etmesini istemişti. AKP bu hafta hazırladığı torba yasayla patronlara 75 TL asgari ücret desteği verilmesi teklifini Meclis'e sundu.

Desteğin altından ise yine işsizlik fonundan patrona kaynak aktarılması çıktı. Patronlara asgari ücret desteğinin gerekçesi, kanun teklifinde “İşverenlerin iş gücü maliyetlerini düşürerek istihdamı korumaları ve artırmalarını desteklemek amacıyla 2016 yılından 2019 yılı sonuna kadar her yıl asgari ücret desteği sağlanmıştır. (..) 2020 yılının tamamında sektör ayrımı yapılmaksızın finansmanı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak şekilde, işverenlere ödeyecekleri sigorta priminden mahsup edilerek günlük 2.50 TL, aylık 75 TL asgari ücret desteği sağlanması amaçlanmaktadır” olarak belirtildi. İktidar, geçmiş yıllarda patronlara verdiği asgari ücret desteğini de İşsizlik Sigortası Fonundan karşılamıştı.

Torba yasada İşsizlik Sigortası Fonu'na ilişkin bir madde daha yer aldı. Mesleki yeterlilik belgesi sınav ve belge ücretlerinin İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanmasının da 31 Ocak 2021'e kadar uzatılması istendi.

Kaynak : Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları