loading
close
SON DAKİKALAR

Pavey'den GATA'ya tepki: Karar üzücü

Pavey'den GATA'ya tepki: Karar üzücü
Tarih: 11.02.2012 - 21:57
Kategori: Siyaset

Pavey; "Millet tarafından seçilen milletvekillerinin neden sakıncalı olduğunu bilmiyorum. Bu kararı çok üzücü buluyorum"

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, düzenlediği basın toplantısında, 2 Kasımda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun GATA Rehabilitasyon Merkezi’nde gazileri ziyaret ettiğini anımsattı. Bu ziyarette gazilerin kendisinin ziyaretini beklediğini söylediklerini aktaran Pavey, daha önce de diğer yollarla Gazilerin kendisiyle buluşmak istediklerini ilettiklerini belirtti.

Gerekli resmi işlemleri başlattıklarını ve bugün ziyaret için talebi ilettiklerini ifade eden Pavey, şunları söyledi:
"Ne yazık ki 14 Kasımda Genelkurmaydan bir telefonla ziyaretimin ’siyasi hüviyet taşıyanların Gazilerimizi ziyaretinin uygun olmayacağı’ gerekçesiyle reddedildiğini şaşkınlıkla öğrendim. Neden sakıncalı siyasetçi olduğumu ben de anlamadım. Millet tarafından seçilen milletvekillerinin neden sakıncalı olduğunu bilmiyorum. Bu kararı çok üzücü buluyorum.

Gazilerimizin bana yazdığına göre kendi gözlerinde herhangi bir siyasetçi değilim. Gazilerimizin bundan sonraki hayatlarına engelliler için hayli acımasız düzenlenmiş koşullarla mücadele ederek devam edecekler. 

Bana yaptıkları, bu davetin, muhtemelen benim benzer engellerle mücadeleme duydukları empati sonucu olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha hayretle görüyoruz ki neyin uygun olup olmadığını insanların masum istekleri değil soğuk ve insanı unutan kurallar belirliyor. Gazilerimizin psikolojik ve sosyolojik destek beklediklerinde bunu vermeyi uygun görmüyoruz."

Genelkurmay Başkanlığının kararını "hiç bir şekilde anlamadığını" belirten Pavey, "Ziyaret izni alıncaya kadar başvurularıma devam edeceğimi kamuoyuna ve Gazilerimize buradan bildirmek isterim" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları