loading
close
SON DAKİKALAR

Pekin'den ABD'ye sert tepki

Pekin'den ABD'ye sert tepki
Tarih: 21.05.2012 - 18:00
Kategori: Dünya

Pekin yönetimi, ABD Temsilciler Meclisi'nin Tayvan'a silah satma fikrinin savunuculuğunu yapmasına karşı olduklarını açıkladı...

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley, ABD Temsilciler Meclisi'nden geçen kanun tasarısında yer alan "Çin ordusunun gelişimi ve ABD'nin Tayvan'a F-16 savaş uçağı satması" gibi maddelere ilişkin bir gazetecinin, Pekin'in tutumunu sorması üzerine, "ABD Temsilciler Meclisi'nin Tayvan'a silah satma fikrinin savunuculuğunu yapmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

"Bazı güçlerin öne sürdüğü 'Çin tehdidi' kavramının mesnetsiz ve sorumsuz" olduğunu vurgulayan sözcü Hong, "Washington'ın Tayvan'a silah ve savaş uçağı satılması yönündeki kanunu, BM ilkelerine aykırı olduğu gibi Çin'in içişlerine de müdahale niteliği taşıyor" diye konuştu.

Hong ayrıca, "ABD Temsilciler Meclisi'ndeki bazı yetkililere soğuk savaş düşüncesinden vazgeçmeleri ve Çin'in içişlerine müdahale niteliği taşıyan tavırlardan uzak olmaları" çağrısı yaparak, Washington'ın, Çin ve ABD ilişkilerinde "karşılıklı güven ve ortak menfaat eksenli tavır sergilemesi gerektiği" mesajını verdi.

Çin Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü Gıng Yenşıng da, "Washington'ın, Çin'i askeri tehdit göstererek, Tayvan'a silah satmak için bahane aradığını ve Pekin'in, ABD'ye sanal saldırılar yaptığı gibi mesnetsiz iddialar ortaya atarak Çin'i karalamaya çalıştığı"nı söylemişti.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları