loading
close
SON DAKİKALAR

Pekünlü'ye Atatürkçülük Ödülü Başkan Kerimoğlu'ndan

Pekünlü'ye Atatürkçülük Ödülü Başkan Kerimoğlu'ndan
Tarih: 23.02.2015 - 14:56
Kategori: Siyaset

Troya Folklor Araştırmaları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Troya Kültür-Sanat Ödüllerinin 22.si Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi Fazıl Say Salonu’nda yapılan törenle sahiplerine ulaştırıldı.

Troya Folklor Araştırmaları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Troya Kültür-Sanat Ödüllerinin 22.si Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi Fazıl Say Salonu’nda yapılan törenle sahiplerine ulaştırıldı.

A.İlhan Gülek’in yazdığı ve tören için özel hazırlanan “Bir Orman Gibi” adlı müzikli gösterinin ardından tiyatro ve sinema sanatçıları Gülsen Tuncer ve Ender Yiğit’in sunduğu ödül törenine geçildi.

Törende; 27 Kasım 2014 tarihinden itibaren Foça Cezaevi’nde bulunan Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü’ye verilen Atatürkçülük Ödülü’nü Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Pekünlü adına arkadaşı Prof. Dr. Kürşat Yıldız’a verdi.

22. Troya Kültür-Sanat Ödüllerinde Pekünlü’nün yanısıra Çağdaş Halk Müziği Ödülünü Sadık Gürbüz, Edebiyat Ödülünü Ahmet Cemal, Fotoğraf Ödülünü Özcan Yurdalan, Halkoyunları Ödülünü CIOFF Türkiye, Halk Müziği Ödülünü İhsan Mendeş, Plastik Sanatlar Ödülünü Canan Berber, Pertev Naili Boratav Halkbilimi Ödülünü Prof. Dr. Muhtar Kutlu, Sinema Ödülünü Burçak Evren, Şiir Ödülünü Hüseyin Yurttaş, Tiyatro Ödülünü Bademler Köy Tiyatrosu, Troya Özel Ödülünü de TEMA Vakfı aldı.

Ödüller, derneğin kuruluş ve mücadele felsefesi doğrultusunda emek vermiş, yıllarını kültürümüzü araştırmaya, zenginleştirmeye, gelecek kuşaklara bir kültür mirası olarak bozulmadan aktarmaya adamış; uğraşlarını ve başarılarını çeşitli alanlarda sergileyerek çağdaş, demokratik, laik, aydınlanmacı kültürümüzün oluşumuna katkıda bulunmuş mücadeleci bilim insanı, sanatçı ve kurumlara verilmektedir. 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Çok şanslıyım ki sanatın başkenti Bakırköy’e başkan oldum. Türk sinemasına, tiyatrosuna bu kadar çok sanatçı yetiştiren başka bir ilçe yok. Muammer Karaca, Münir Özkul, Suna Pekuysal, Belgin Doruk, Kenan Pars, Ahmet Mekin, Göksel Arsoy, Üstün Asutay, Tarık Akan, Cihat Tamer ve niceleri Bakırköylü.22 yıldır bu töreni düzenleyen TROYA Bakırköylü, burada ödül alacak CIOFF Bakırköylü, sanatçı fabrikası gibi çalışan BASAD Bakırköylü. Şanslıyım. En büyük şansım şu ki, sanatçı olamadım ama Atatürkçü oldum. İliklerime, kemiklerime, beynimin tüm kıvrımlarına kadar Atatürkçü oldum. Ve yine çok şanslıyım ki, Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatan, laik bilimsel eğitimin üniversitede kökleşmesine çalışan ve bu yüzden hapse atılan Prof.Dr. Rennan Pekünlü’yle –ne yazık ki gıyabında da olsa- buluştum. O’nun ödülünü vermenin büyük bir onur olduğunu duyumsuyor ve çocuklarımız bilimle buluşsun diye, bilimle büyüsün diye ülkemde akıl ve bilim egemen olsun diye Bakırköy’de Rennan Pekünlü’nün adını vereceğimiz bir “Bilim, Oyun Merkezi” açacağımızı müjdeliyorum."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları