loading
close
SON DAKİKALAR

Pembe Hanım Firuzköy’e geliyor

Pembe Hanım Firuzköy’e geliyor
Tarih: 27.04.2012 - 17:12
Kategori: Sağlık, Yaşam

İki kez kanseri yenen Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Nevval Sevindi, Avcılar Firuzköy’de...

İki kez kanseri yenen Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği Başkanı Nevval Sevindi, Avcılar Firuzköy’de düzenlenecek “Kanseri Nasıl Yendim” başlıklı panelde, kanserle yaptığı mücadeleyi Firuzköylülere anlatacak.

2012 yılını “Kadın Kanser Yılı” ilan eden Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, çalışmalarını hızlandırdı. Firuzköy Vakfı ile işbirliğine giden Pembe Hanım Derneği, 28 Nisan Cumartesi günü Dernek Başkanı Nevval Sevindi’nin konuşmacı olacağı “Kanseri Nasıl Yendim” başlıklı bir panel düzenleyecek.

Çeşitli aralıklarla iki kez kanseri yakalanan ancak her ikisinde de çağın amansız hastalığını yenmeyi başaran Sevindi, yaşadıklarını ve kanserle giriştiği mücadeleyi Firuzköylülere anlatacak. 13.00 ve 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan panel Firuzköy Vakfı’nın Okul Caddesi No: 54 Firuzköy-Avcılar adresindeki merkezinde yapılacak. 

Yaklaşık iki yıl önce Nevval Sevindi önderliğinde kurulan Pembe Hanım Kanserli Hasta ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, kuruluş amaçları doğrultusunda Kanserli hastaların yaşam sürelerini ve kalitelerini arttırabilmek için çalışmalar yürütüyor.

AYNI GÜN BİR ETKİNLİK DAHA VAR

Pembe Hanım Derneği, Firuzköy’deki panelden önce derneğin Levent’teki merkezinde “Kanser Nedir? Nasıl Oluşur?” başlıklı bir panele daha imza atacak. 10.30 ve 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan bu panelin konuşmacısı ise Beril Koparal Ayanoğlu olacak. 

“Farkındayız, Yanınızdayız” sloganıyla düzenlenecek olan her iki panel hakkında detaylı bilgiler Pembe Hanım Derneği’nin 0532 515 05 06 numaralı telefonundan alınabilir.

KANSERİ İKİ KEZ YENDİ


Derneğin kurucusu ve başkanı olan gazeteci, yazar ve sosyolog Nevval Sevindi, 11 yıl arayla iki kez meme kanserine yakalanmış. Zorlu geçen tedavi süreçlerinin ardından her ikisinde de kanseri yenmeyi başaran Sevindi, 2010 yılında kanser hastaları ve yakınlarına destek olmak, kanser hakkında toplumu bilinçlendirmek ve kanser hastalarının yaşam sürelerini ve yaşam kalitelerini artırabilmek amacıyla Pembe Hanım Derneği’ni kurmaya karar vermiş. Derneğe Boşnak olan büyükannesinin ismini veren Nevval Sevindi’ye, çıktığı bu yolda dostları da omuz verince Pembe Hanım Derneği, kısa sürede birçok faaliyete imza atmayı başarmış.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları