loading
close
SON DAKİKALAR

'Pentagon, F-35'lerdeki hayati risk oluşturan kusurları gizliyor'

'Pentagon, F-35'lerdeki hayati risk oluşturan kusurları gizliyor'
Tarih: 30.08.2018 - 14:27
Kategori: Dünya

Türkiye ile ABD arasındaki gerilimin nedenlerinden biri olan F-35 savaş uçaklarıyla ilgili önemli bir iddia gündeme geldi.

ABD hükümetinin faaliyetlerini denetleyen sivil toplum kuruluşu POGO (Project on Government Oversight), F-35'lerin insan hayatını tehdit eden kusurlara sahip olduğunu gösteren bir rapor hazırladı.

Rapora göre F-35 ortak programında çalışan yetkililer, ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, F-35'lerdeki imalata ilişkin çok sayıda tehlikeli kusuru daha önemsiz gösterebilmek için bunları yeniden sınıflandırdı. ABD'li yetkililerin, 1.5 trilyon dolarlık bütçeyle tüm zamanların en pahalısı olan bu askeri projenin takvimi ve bütçesiyle ilgili yeni sorunları yaşanmaması için kusurları yeniden sınıflandırma yoluna gittiği belirtildi.

'ÖLÜM VE YARALANMALARA YOL AÇABİLİR'

Raporda imzası bulunan uzmanlardan birinin açıklamalarına yer veren Washignton Examiner, bakanlık yetkililerinin ABD yönetimine F-35'lerde birinci kategori kusur bulunmadığını söylemek istediğini aktardı. POGO uzmanı, gizlenen bu kusurların hem mürettebatta hem de hem de diğer askeri görevliler arasında ölüm veya yaralanmalara, uçağın kaybına ve gelecekte seri üretimin durdurulmasına yol açabileceğini vurguladı.
ABD Sayıştayı tarafından bu konu hakkında hazırlanan rapora da dikkat çeken POGO uzmanları, söz konusu raporda F-35 savaş uçaklarında 111 birinci kategori, 855 ikinci kategori kusur bulunduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları