loading
close
SON DAKİKALAR

Peri bacaları diyarında bayram bereketi

Peri bacaları diyarında bayram bereketi
Tarih: 12.02.2012 - 14:18
Kategori: Seyahat

Türkiye'nin peri bacaları ve balon turlarıyla ünlü tatil merkezlerinden Kapadokya'da, bayram öncesi yüzde 80-90'larda seyreden doluluk oranı, bayram tatilinde yüzde 100'e ulaştı.

Bayram tatilinde Kapadokya'yı tercih eden yerli turistler, sonbaharın eşsiz güzelliğinde balon, at, ATV, bisikletlerle yapılan turlar ve vadi yürüyüşleriyle tatillerini geçirdi. Turistler özellikle Uçhisar, Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve ve Paşabaları ören yerleri, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi ve Ürgüp Üç Güzeller mevkisinde yoğun olarak bulundukları gözlendi.

Göreme Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, bayram süresince Göreme Açık Hava Müzesi'nde yoğun bir yerli ve yabancı turist yoğunluğu yaşandığını ifade etti.

Bölgedeki turistlerin yüzde 60'nın yerli olduğunu belirten Durmaz, Uzak Doğulu turistlerin de bu aydan itibaren Kapadokya'ya gelmeye başlamalarından dolayı bölgedeki tarihi ve turistik mekanlarda yoğunluğun arttığını söyledi.

Sadece Göreme Açık Hava Müzesi'ne günde ortalama 3 bin turistin geldiğini belirten Durmaz, bayram tatilinin ardından Uzak Doğulu turist hareketliliğinin devam edeceğini beklediklerini bildirdi.

Durmaz, yılda ortalama 2 milyon turistin geldiği yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli Kapadokya'da, bu yıl bölgeye gelen turist sayısının 3 milyona yaklaşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları